TEODOSIĆA, AVIONE ZA F4, TIMSKU HEMIJU, ČEPOVE ZA UŠI: Kad vidite šta evroligaši žele od Deda Mraza umrećete od smeha
Foto: Damir Dervišagić

svi kažu da su bili dobri

TEODOSIĆA, AVIONE ZA F4, TIMSKU HEMIJU, ČEPOVE ZA UŠI: Kad vidite šta evroligaši žele od Deda Mraza umrećete od smeha

Košarka -

Specijalizovani košarkaški portal za Božić po gregorijanskom okalendaru objavljuje tekst pod nazivom “Pismo evroligaša Deda Mrazu”, gde stavlja najveće želje timova za narednu godinu.

Želje su šaljive, ali su plod dosadašnjih rezultata i uočenih nedostataka u igri svih 16 timova koji igraju u elitnom takmičenju.

EFES

Želja: Miloš Teodosić

foto: Reuters

Anadolu Efes se pozicionirao kao tim koji bi mogao da igra u plej-ofu ove sezone. Ne samo to, nego deluje da bi ovaj tim mogao i do Fajnal fora. Ako Deda Mraz ispuni želju Efesa, Miloš Teodosić će doći u ovaj tim. Postoji šansa.

ARMANI MILANO

Želja: Iskustvo

Tim iz Milana ima sve za plasman u prvih osam mesta na tabeli. A to je glavni cilj tima za ovu sezonu. Majk Džejms i Nemanja Nedović su igrači koji mogu da rivalu naprave mnogo problema, Arturas Gudaitis igra kao zver u reketu, Vladimir Micov ima najbolju sezonu do sada... Šta Milanu nedostaje? Dodatak u iskustvu koji bi ovom timu pomogao u teškim situacijama. To bi moglo da napravi razliku.

BUDUĆNOST

Želja: Čepići za uši

foto: ABA Liga

Ne treba kriviti Aleksandra Džikića kada povisi ton kada se žali na igru košarkaša Budućnosti. I to veoma bučno. U isto vreme, morate da se saosećate sa igračima koji slušaju trenera koji toliko podigne decibele u svom glasu. Tako da, momcima bi najbolje bilo da nabave čepiće za uši.

CSKA

Želja: Da ga više vole protivnički navijači

“Igrali smo bez važnih igrača i nikome nije žao zbog nas”, rekao je Dimitris Itudis nedavno. I dok je CSKA generalno shvaćen kao tim koji igra atraktivnu i efektivnu košarku poslednjih godina u Evroligi, ljubav i poštovanje protivničkih navijača ka ovom timu nije baš u proporciji sa kvalitetom Moskovljana.

DARUŠAFAKA

Želja: Bolja igra u završnici

Darušafaka je mogla da bude u mnogo boljoj poziciji od trenutne (dno tabele), da je imala malo više sreće u krucijalnim momentima utakmice. Darušafaka je izgubila od Makabija u poslednjoj sekundi, u poslednjim minutima protiv Panatinaikosa, kao i Himkija. Protiv Gran Kanarije Darušafaka je vodila sa 15 razlike u trećoj deonici, a na kraju izgubila. Tako da da, završnica definitivno može da bude bolja kod ovog tima.

BARSELONA

Želja: Timska hemija

foto: EPA/ANGEL MEDINA G.

Barselona je letos dovela neke igrače vrhunskog profila, ali Svetislav Pešić retko viđa da njegov tim igra u skladu s kvalitetom. Igrači su tu, tako da ako Deda Mraz doda ozbiljnu dozu timske hemije, mogli bismo da gledamo potpuno drugačiji tim, sa boljim rezultatima. Možda i pretendenta na F4, zašto da ne?

BAJERN MINHEN

Želja: Da se vrati Devin Buker

Bajern je jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg dela Evrolige i trenutno se nalazi u plej-of zoni. Ako se startni centar Devin Buker vrati što pre, možda Bajern napravi jedan od većih rezultata u klupskoj istoriji.

FENERBAHČE

Želja: Mnogo aviona da mogu da prevezu sve navijače do Vitorije

foto: EPA / Tolga Bozoglu

Ovako stoje stvari: Fenerbahče trenutno igra najbolju košarku u Evroligi i ima skor koji to potvrđuje: 13-1. Biće veliko iznenađenje ako Fener ne bude na Fajnal foru. Tako da, šta im je potrebno? Pa mnogo aviona da mogu hiljade navijača da odu do Fernando Buesa arene u Vitoriji gde će održati ovogodišnji Fajnal for. Sećamo se maja i atmosfere u Beogradskoj Areni.

GRAN KANARIJA

Želja: Uređaj za teleportaciju

Mora da je slatko živeti u Las Palmasu. Večito leto, sunce... Ali verujte da nije nimalo prijatno kada sa tog rajskog ostrva morate svake druge nedelje da putujete satima samo u jednom pravcu. Nema laganog gostovanja za košarkaše Gran Kanarije. Pa šta bi drugo mogli da požele nego nekakakvu spravu za teleportaciju?

HIMKI

Želja: Napitak protiv povreda

Nema tima i trenera koji se neće požaliti u nekom trenutku u sezoni na loš zdravstveni bilten, ali Jorgosa Barcokasa je baš poteralo. Aleksej Šved nije bio spreman čak za pet utakmica u sezoni. I ponovo je povređen. Još tri nedelje. Iz istih razloga Barcokas ne računa ni na Entonija Gila, jednog od boljih napadača u Evroligi. Dakle, sve je jasno - sredstavo za sprečavanja povreda.

BASKONIJA

Želja: Karte za Fajnal for

Ne ide najbolje Baskoniji ove sezone, a F4 se održava u Vitoriji. Očito je ta činjenica predstavljala veliko opterećenje u prvom delu sezone za ovaj tim. Šanse još nisu izgubljene da se španski tim pred domaćom publikom bori za titulu prvaka Evrope. Mogao bi i Deda Mraz da pomogne, da nabai te “karte za F4”...

MAKABI TEL AVIV

Želja: Nada

Kako Izraelci igraju nemaju čemu baš da se nadaju. Učinak 4-10 preti da ostavi slavni klub četvrtu godinu zaredom bez plej-ofa. Ključna reč je nada. Njima samo to i preostaje...

OLIMPIJAKOS

Želja: Više konferencija Dejvida Blata

foto: Saša Pavlić

Retko koji trener je toliko zabavan posle utakmica kao izraelski stručnjak. I zato - pričaj, Dejvide, samo pričaj. Ponekad si jednako zabavan kao i sama utakmica, ili čak više od utakmice. A nisi loš ni sa vicevima...

PANATINAIKOS

Želja: Bolja mehanika šuta

PAO je loš, ispod svih očekivanja, a za to je kriv užasan procenat šuta iz igre, pre svega za tri poena. Svega 29 odsto, što Zelene čini najlošijom ekipom u Evroligi u tom segmentu. Mehanika šuta? Možda. Menjaj.

REAL MADRID

Želja: Ponoviti sve

Šta mogu da požele u najtrofejnijem evropskom klubu posle onakve prošle sezone? Ništa manje nego da se ista ponovi. i tako unedogled.

ŽALGIRIS

Želja: Šaras zauvek

foto: Beta

Čudo bi bi bilo kada bi Žalgiris uspeo da se još jednom odbrani od nasrataja na svoju legendu. Ne traže njega samo bogati evroligaši, već se raspituju i NBA klubovi. I onda, šta može da bude jedna jedina želja Zelenih iz Kaunsa? Šaras zauvek, naravno. Ili bar - Šaras još malo...

Kurir sport /Eurohoops

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track