KUPUJTE DOMAĆE: Musli može među crno-bele! Na pragu Partizana i Milan Mačvan!
Foto: Saša Pavlić

Crno na belo

KUPUJTE DOMAĆE: Musli može među crno-bele! Na pragu Partizana i Milan Mačvan!

Košarka -

Andrea Trinkijeri želi što više domaćih igrača u ekipi, a Kurir otkriva nekoliko zanimljivih srpskih košarkaša

Trener Partizana Andrea Trinkijeri nedavno je rekao kako bi u ekipi voleo što više domaćih igrača, neke je već pokušao da dovede, a kako se izrazio, u tom pokušaju vrata su mu zalupljena pred nosem.

Bez ambicije da se mešamo u strategiju i formiranje tima crno-belih pokušali smo da otkrijemo koji su to srpski košarkaši slobodni, a mogli bi da ponesu Partizanov dres u borbi na tri fronta.

foto: Starsport©

Svakako je najzanimljivije ime Milan Mačvan, reprezentativac Srbije, koji će odraditi pripreme sa Saletovim "Orlovima". To govori da se krilni centar Bajerna oporavio od teške povrede i da je spreman za velike izazove. Njegov status u šampionu Nemačke je neizvestan, odnosno, ima potpisan predugovor, ali ne i garancije da ostaje.

Sličan period je i iza Dejana Muslija, nekadašnjeg centra Partizana, koji je konačno iza sebe ostavio period rehabilitacije i sada je potpuno fit. Musli, koji je pre dve godine bio jedan od najzaslužnijih za Unikahino osvajanje Evropkupa, ima 28 godina, a za poziciju centra to su gotovo idealne godine. Kao i Mačvan, Musli je već bo u Partizanovom sistemu.

foto: Saša Pavlić

Partizanu bi možda dobro došai i plejmejker Nikola Radičević, koji u Zvezdi nije pokazao sve što zna. Iz Italije su pre mesec dana stizale vesti da je Trinkijeri zaintereovan za Dejana Kravića, centra Virtusa, koga predvodi Sale Đorđević. Navodno, Đorđeviću je potreban plejmejker Aleksej Nikolić, pa bi moglo da dođe i do svojevrsne razmene igrača.

Na vidiku Trinkijerija

Milan Mačvan 29, 206 krilni centar Poslednji klub: Bajern

Dejan Musli 28, 213 centar Poslednji klub: Bamberg

Dejan Kravić 28, 213 centar Poslednji klub: Virtus

Nikola Radičević 25, 197 plejmejker Poslednji klub: Gran Kanarija

Kurir sport / P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track