ZVEZDA PREŽIVELA IGOKEU: Crveno-beli na krilima Davidovca zakazali evroligaški obračun protiv Budućnosti u finalu ABA lige VIDEO
Foto: Starsport©

Majstorica

ZVEZDA PREŽIVELA IGOKEU: Crveno-beli na krilima Davidovca zakazali evroligaški obračun protiv Budućnosti u finalu ABA lige VIDEO

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u trećoj odlučujućoj utakmici polufinala regionalne ABA lige Igokeu (76:53) i plasirali se u finale, gde ih u borbi za titulu i plasman u Evroligu, treću sezonu uzastopno čeka Budućnost.

U borbi za šampionski prsten i plasman u Evroligu crveno-beli će igrati protiv podgoričke Budućnosti, uz prednost domaćeg terena.

Prvi meč finala na programu je 16. maja, drugi već dva dana kasnije, a treći 21. maja u Podgorici.

Eventualni četvrti i peti meč biće odigrani 24. i 28. maja.

Crvena zvezda je odlično počela meč, na krilima Noka, koji je za deset minuta ubacio 12 poena, stekla je prednost koja u jednom trenutku iznosila i 18 poena, da bi na poluvreme otišla sa plus 13 (48;35).

U nastavku odlična rola Jošila, potom je pogađao i Karlmajkl, Igokea je u nekoliko navrata stigla do -4.

Jako bitna dešavanja na kraju treće deonice, Noko je pokušao zakucavanje preko Pota koji je napravio faul po mišljenju Beloševića, bila je i tehnička greška nakon koje je Zvezda stigla do +6 na ulasku u poslednju deonicu.

Lojd i Davidovac su početkom poslednje četvrtine držali Zvezdu u igri, a onda je Davidovac pogodio dve trojke, očas posla je bilo 69:53 za ekipu Dejana Radonjića.

Dejan Davidovac je učestvovao u skoro svakom poenu Zvezde u poslednjoj četvrtini, a kada je Lojd pogodio sa zvukom sirene za 74:53 sve je bilo jasno, tim sa Malog Kalemegdana će u finale ABA lige.

Igokea je u poslednjoj deonici ubacila samo 2 poena, verovatno najgora četvrtina ikad ovog kluba i to u najbitnijem trenutku.

Klemons je imao 15 poena, KArlmajkl 12. Kod pobednika 22 poena Dejana Davidovca (4/5 za tri), Lojd je imao 14.

Četvrta četvrtina

40. minut 76:53 - Kraj utakmice

39. minut 74:53 - Zvezda je u seriji 17:2

37. minut 71:53 - Dugo nije bilo poena, a onda je to prekinuo Davidovac za maksimalnih plus 18 domaćeg tima

Tim menadžer Crvene zvezde Nebojša Ilić zahteva od navijača u hali da ne vređaju sudije, koje prete pražnjenjem dvorane

33. minut 69:53 - Davidovac je nastavio svoj niz. Ukrao loptu, posle čega je Dobrić poentirao, da bi zatim Davidovac i ukrao loptu i pogodio trojku!

33. minut 64:53 - Trojka Davidovca, on ima 19 podna do sada i veoma bitnu seriju od 5 poena

31. minut 59:51 - Davidovac za prve poene Zvezde iz kontre

Četvrta četvrtina

30. minut 57;51 - Zvezda je šest minuta bez poena iz igre, poslednji koš postigao je Dobrić

30. minut 56:51 - Malo poena iz igre u ovom kvartalu

28. minut 56:50 - Davidovac je pogodio dva penala

27. minut 54;50 - Zvezda je poatigla svega šest poena iz igre, a Igokea je propustila neke prilike da se potpuno vrati u meč

26. minut 54:49 - Lazić je tehničkom greškom zaradio 4 prekršaj

25, minut 54:47 - Serija trojki na obe strane

24. minut 48:44 - Pogodio je Karmajkl sa poludistance

23. minut 48:42 - Zvezda je bez poena u nastavku, a za to vreme Igokea je prepolovila zaostatak, pa je Radonjić primoran na tajm-aut

Zvezda, Igokea
foto: Starsport

22. minut 48:40 - Jošilo je pogodio uz treći faul Lojda, a posle promašenogbacanja u skoku je prekršaj napravio Simonović

21. minut 48:38 - Klemons je pogodio trojku, za sada šutira iz igre maksimalnih 4 od 4

Treća četvrtina

20. minut 48:35 - Zvezda je pogodila 12 od 19 pokušaja za dva poena uz to je ubacila 5 trojki i 9 poena posle skoka u napadu. U prvoj četvttini briljirao je Noko u drugoj Davidovac.

Sa druge strane, Atić nema poene, a jedino karmajkl ima solidan učinak od osam poena, kada su gosti u pitanju

19. minut 42:31 - Simonović je uspešan na ziceru

18. minut 40:31 - Igokea je u seriji 9:0

17. minut 40:27 - Igokea pokušava da iskoristi činjenicu da je Zvezda odavno u bonusu i sa linije slobodnih bacanja smanji zaostatak

15. minut 38:20 - Davidovac ima već 10 poena, uz tri asistencije

14. minut 35:18 - Zvezda je veoma efikasna u napadu, mnogo poena je postigla ispod samog koša

13. minut 31:18 - Serija poena na zicer sa obe strane

12. minut 27:16 - Mini serija gostiju 4:0 tera Radonjića na minut odmora

11. minut 27:12 - Davidovac je pogodio prvu, četvrtu Zvezdinu trojku

Druga četvrtina

10. minut 24:12 - Noko je odigrao odličnih deset minuta, upisao je 11 poena

9. miut 21:12 - Dobrić je pogodio trojku, ali treba pomenuti i da je koji sekund ranije Jošilo, iako potpuno sam, promašio polaganje

8, minut 18:11 - Noko pravi mnogo dobrih stvari za tim, ima skokove i poene

7. minut 14:11 - Grej pogađa prvu trojku za Igokeu

6. minut 14:8 - Volden je pogodio trojku iz prilično teške pozicije

5. minut 11:8 - Posle faula Karmajkla videli smo i prvi nesportski faul na meču

4. minut 7:6 - Karlmajkl je pogodio sve poene za tim iz Laktaša

3. minut 5:4 - Posle žestokog promašaja na startu Lojd je vezao pet poena

2. minut 2:2 - Posle nekoliko napada sa greškama, po zakucavanje za prve poene na obe strane

Prva četvrtina

Biće publike u Pioniru

Čitaoci Kurira javljaju da su navijači Crvene zvezde pred dvoranom i da uz kontrolu redara i policije ima i onih koji ulaze na tribine

U prvoj utakmici u Beogradu prošlog ponedeljka Zvezda je pobedila sa 76:61, a Igokea je u Laktašima u petak pobedila sa 81:68.

Zvezda i Igokea su do sada igrali 22 puta, a crveno-beli su pobedili 15 puta, od čega u osam utakmica na domaćem terenu, gde su doživeli i tri poraza.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa u predstojećoj trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige protiv Igokee mora da odigra odgovorno i bolje nego u prethodnom duelu ako želi da pobedi i plasira se u finale.

"Posle niza odigranih utakmica sa Igokeeom jasno je da nije slučajno da postižu odlične rezultate i to čitave sezone. Ognjen Dobrić ima povredu skočnog zgloba ali sam siguran da će stisnuti zube, što će biti poruka da mora da se podigne stepen odgovornosti kod svih u meču kome želimo da odigramo bolje nego u Laktašima. Da budemo konstantniji u igri, da gradimo rezultat i da dodjemo do onoga što želimo, a to je pobeda", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Radonjić je rekao da je Kori Volden posle 10 dana trenirao sa ekipom, nakon problema sa ledjima.

"Problem sa povredom leđa je saniran, a u oba dosadašnja meča donosili smo odluku o njegovom nastupu neposredno pred samu utakmicu. Zbog svega toga njegova želja treba jako da se poštuje jer je evidentno da zbog povrede i tog odsustva nije dao maksimum", naveo je on.

Dejan Radonjić
foto: Starsport©

Košarkaš Zvezde Kori Volden rekao je ekipa mora da ima mnogo bolji stav u odlučujućoj utakmici.

"Dobili smo udarac u lice u drugoj utakmici i moramo da odgovorimo. Ovo je biti li ne biti utakmica i moramo da izadjemo i da se borimo svim silama, dodatni napor i dodatna motivacija. Svesni smo značaja ove utakmice pa i pritiska koji donosi, ali moramo da ostanemo mirni i da igramo uz mnogo samopouzdanja", naveo je američki košarkaš.

Trener tima iz Laktaša Dragan Bajić kaže da je Zvezda favorit.

"Idemo da pružimo što jači otpor favorizovanom protivniku. Namera nam je da dobijemo taj meč, ispišemo novu stranicu istorije kluba i plasiramo se u finale", rekao je Dragan Bajić.

"Sve postavljene zadatke su ispoštovali u najvećoj meri i odigrali su sjajnu utakmicu, pogotovo kada je u pitanju odbrana. Moram da vjerujem u ono što radim i da verujem u momke sa kojima radim. To je grupa veoma poštenih i inteligentnih momaka. Veliki broj informacija pripremimo za utakmicu i oni to na najbolji mogući način sprovode na parketu", kaže trener Igokee.

Bajić dodaje da nema pritiska na tim.

"Nastojao sam da to prenesem i na moje igrače i da rasterećeni idemo u Beograd, da pokušamo da igramo što bolju košarku, kako u defanzivnom tako i u ofanzivnom delu. Znam da neće biti lako, a Crveneu zezdu i mog prijatelja Dejana Radonjića veoma poštujem i cenim ono što rade. Uz sav kvalitet koji poseduju neće nam biti lako", istakao je Bajić.

Dragan Bajić
foto: Starsport©

Jedan od najboljih u redovima Igokee, Dalibor Ilić, smatra da njegov tim zna kako do trijumfa.

"Igramo na gostujućem terenu, ali na meč dolazimo bez pritiska. Naš imperativ je pobeda i iskoristićemo sve šanse koje nam se pruže da dođemo do trijumfa. Pokazali smo da to možemo", kaže Dalibor Ilić.

Odlučujuća treća utakmica polufinala plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Igokee igra se od 18.30 u Beogradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track