PEŠIĆ ŠOKIRAO PRED KLJUČNE MEČEVE - NEMA SPISKA! Evo zašto Kari Pešić ne može da odluči ko će igrati protiv Grčke i Turske
Foto: @starsport

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

PEŠIĆ ŠOKIRAO PRED KLJUČNE MEČEVE - NEMA SPISKA! Evo zašto Kari Pešić ne može da odluči ko će igrati protiv Grčke i Turske

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić obraća se javnosti na konferenciji za medije pred mečeve sa Grčkom i Turskom.

Tom prilikom saopštiće i spisak igrača na koje računa u ovim utakmicama, a ostaje da vidimo da li će taj sastav putovati i na Evropsko prvenstvo.

Svetislav Pešić
foto: @starsport

Kapiten košarkaša Srbije Vladimir Lučić prvi se obratio na konferenciji za medije.

"Dočekujemo dobru ekipu Grčke. Atletski sa braćom Adetokumbo i prvom zvezdom tima Janisom očekujemo težak meč. Svesni smo važnosti ne samo ove utakmice nego i svih ostalih u ovim kvalifikacionim prozorima", rekao je Lučić, a potom reč prepustio strategu Orlova.

00:35

LUČIĆ: Očekuje nas težak meč s Grčkom

"Prva runda je završena, sve je poznato, nismo se tu nešto proslavili. Uvek postoje razlozi, objektivni i subjektivni. Ono što je važno da se kaže ja ne bih potcenjivao sve te prozore koje smo igrali. Kroz ta tri prozora prošlo je 23 igrača što je apsolutni rekord svih vremena. To je loše jer nismo ostvarili kontinuitet sa jedne strane, a sa druge strane trener je imao priliku da vidi šta se to dešava u Srbiji, Da vidi šta je ostalo od sistema, dobili smo kompletniji uvid, da toga nije bilo možda ne bi znali da neki igrači postoje", rekao je selektor na početku obraćanja.

Selektor Pešić se potom osvrnuo i na prvog protivnika Srbije - selekciju Grčke.

"Grčka nikada u istoriji nije imala ovako moćan tim. Naravno nemaju kontinuitet generacije Galisa i Janakisa, ali ovo je sigurno najbolja reprezentacija koju Grčka ima i oni su najozbiljniji kandidati za medalju. To je atletika, izuzetna brzina, ne samo kad je u pitanju Janis nego i oba njegova brata. Imaju ogromno iskustvo, to su igrači kao Slukas, Kalates i Papanikolau koji su prošli sito i rešeto. To su i Agravanis, Kasadakis, takođe koji su igrali Evroligu i koji su svašta prošli. To je sve jedna dosta dobra ekipa, ali nismo ni mi loši, mi smo dosta dobri. Nadamo sa da će to što smo radili biti dobro i da će biti puna dvorana. Sutra smo favoriti jer je puna dvorana i očekujemo jednu maksimalnu podršku", kaže je Pešić.

05:24

SVETISLAV PEŠIĆ: Spremni smo

Srbija dočekuje Grčku u četvrtak od 20 časova u Štark areni, a potom u nedelju gostuje Turskoj u Istanbulu od 19 časova.

Nema spiska

"Nedović je pao na kuk, dobro je i sve je u glavi, velika njegova želja da se oporavi doprinosi da se oporavlja dobro. Mi tek večeras posle treninga određujemo ekipu. A posle možemo i nakon meča pred Tursku da menjamo tim. Bjelica je mnogo bolje, ali neće igrati ove dve utakmice. Gudurića ćemo da vidimo, a ostali su manje više tu. Kapiten je zdrav. svaki dan je trening", rekao je selektor.

Kao ključ za pobedu nad Grčkom Pešić ističe mali broj primljenih poena iz tranzicije.

"Prvi plan je da ukupno gledano da smanjimo broj primljenih poena iz tranzicije, gde su oni mnogo jaki i možda i najveći timski kvalitet njiihov je što izuzetno dobro trče", rekao je Pešić.

Kapiten reprezentacije Srbije Vladimir Lučić rekao je da je Grčka puna iskusnih evropskih igrača i sa prvom 'zvezdom' igračem Milvokija Janisom Adetokunbom.

"Atletski sa braćom Adetokunbo i prvom zvezdom Janisom, oni su jedna od fizički najdominantnijih selekcija u Evropi. Očekujem vrlo tešku utakmicu i svesni smo važnosti ne samo sutrašnje utakmice, nego i ostalih u ovim prozorima", dodao je on.

Vladimir Lučić
foto: Starsport©

Lučić je istakao da je velika čast biti kapiten Srbije, ali da ne oseća veliki 'pritisak' zbog toga.

"Bjelica je tu sa nama i dalje je on prvi kapiten, ali nemam preveliki pritisak ili obavezu koju osećam, s obzirom da sam imao priliku da budem kapiten u Partizanu sa 22 godine i posle kapiten u Bajernu", rekao je Lučić.

Meč između Srbije i Grčke igra se u četvrtak u "Beogradskoj areni" od 20.00.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track