Zvezda na Kahasol, Orlean i Sasari

Evrokup

Zvezda na Kahasol, Orlean i Sasari

Košarka -
Gosti Pionira biće bivši igrač Partizana Milenko Tepić i nekadašnji član oba večita rivala Luka Bogdanović, koji igraju u Sevilji

Košarkaši Crvene zvezde Beograd igraće u grupi H Evrokupa, sa ekipama Kahasola iz Sevilje, Dinama iz Sasarija i Orlean Loare. Gosti Pionira biće bivši igrač Partizana Milenko Tepić i nekadašnji član oba večita rivala Luka Bogdanović, koji igraju u Sevilji.

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić kratko je prokomentarisao žreb:

"U ovom trenutku nismo detaljno analizirali svaki tim, jer je bilo mnogo opcija. Informacije koje trenutno imamo o rivalima su uglavnom vezane za prethodne sezone", počeo je priču Vukoičić i potom nastavio:

"Kahasol dolazi iz Španije, a nepisano je pravilo da iz ove zemlje dolaze ubedljivo najozbiljniji timovi. Kada izbore igranje u evrokupovima obično su na istom nivou kao prethodne sezone ili su još bolji. Znajući trenera, čak i neke naše internacionalce koji igraju tamo Kahasol je svakako jedna od najkvalitetnijih ekipa sa visokim ambicijama. Sasari je za mene prilična nepoznanica. Ne znam njihov sastav, kako igraju niti ko su im nosici igre. Ali, imamo mesec dana da ih upoznamo i proučimo, vidimo u kakvoj su formi. Ipak, ono što se može reći da dolaze iz tradicionalno košarkaške zemlje i da su ekipa višeg rejtinga. Orlean kao i većina francuskih ekipa igra atletsku košarku. Mogu da budu neprijatrni kada se uđe u njihov ritam, ali mogu i neprijatno da iznenade slabijim partijama što nije bio redak slučaj u evrokupovima".

I pored ne baš najpovoljnijeg žreba Vukoičić veruje u svoj tim:

"Što se nas tiče, ko god da od protivnika bude na drugoj strani smatram nismo bez šansi a naše ambicije su da u svakom meču idemo na pobedu. Ipak, trenutno imamo prečeg posla nego da razmišljamo o rivalima u Evrokupu. Ima još dosta vremena do početka ovog takmičenja, ićićemo od utakmice do utakmice, a svakog protivnika ćemo detaljno analizirati. U svakom slučaju imamo velike ambicije", rekao je Vukoičić i na kraju zaljučio:"Ono što je najbitnije je da bar putovanja ne bi trebalo da budu komplikovana. Mogli su da nam zapadnu i neki timovi u čije zemlje se putuje po ceo dan, gde je neophodno imati po dva tri leta. Mislim da sa te strane ne bi trebalo da bude problema."

Prvo kolo Evrokupa igra se 7. novembra, a 32 tima biće podeljeni u osam grupa po četiri. U prvoj fazi po grupama igraće se po dvokružnom bod sistemu. Po dve prvoplasirane ekipe izboriće učešće u TOP 16 fazi koju će činiti četiri grupe sa po četiri tima. I u Top16 fazi će se igrati po dvokružnom bod sistemu, a po dve prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe igraće u četvrtfinalu.

Četvrtfinalni i polufinalni mečevi igraće se kod kuće i na strani, a odlučivaće koš razlika, dok će se u finalu igrati samo jedan meč. Finale je zakazano za 13. april 2013. godine, a pobednik Evrokupa obezbediće direktno plasman u Evroligu naredne sezone. Četvrtfinalni i polufinalni mečevi igraće se kod kuće i na strani, a odlučivaće koš razlika, dok će se u finalu igrati samo jedan meč. Finale je zakazano za 13. april 2013. godine, a pobednik Evrokupa obezbediće direktno plasman u Evroligu naredne sezone.

Od rivala iz ABA lige u Evrokupu nastupaju i Budućnost i Cibona. Podgorički klub igra sa Bilbaom, Spiru Belgakomom iz Šarlroa i sofijskim Lukoil Akademikom. Zagrepčani za rivale imaju Spartak St. Peterburg, Šole i Raciofarm iz Ulma. Za srpske ljubitelje košarke vrlo zanimljiva će biti grupa D, u kojoj igraju Valensija (Kešelj), Azovmaš (Raduljica, Dragićević), Banvit (Štimac) i Vircburg.

Sastavi grupa

Grupa A: Nimburk, Hapoel, Budiveljnik Kijev, PrienaiGrupa B: Bilbao, Budućnost, Šarloa, LukoilGrupa C: Le Man, Trijumf, Riga, Artland DragonsGrupa D: Valensija, Benvint, Azovmaš, VircburgGrupa E: Galatasaraj, Lokomotiva Kuban, Donjeck, Trefl SopotGrupa F: Uniks Kazanj, Panionios, Ostende, StelmetGrupa G: Spartak, Cibona, Šole, UlmGrupa H: Kahasol, Sasari, Crvena zvezda Beograd, Orlean

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track