Partizan nemoćan pred ruskom armijom

Evroliga

Partizan nemoćan pred ruskom armijom

Košarka -
Uprkos porazu, Partizan i dalje ima šansu da se plasira u drugu fazu takmičenja

MOSKVA - U sedmom kolu Evrolige, košarkaši Partizana izgubili su večeras u Moskvi od ekipe CSKA rezutatom 78:61 (23:22, 25:14, 13:12, 17:13) i ostali na začelju D grupe sa jednom pobedom i šest poraza.

Na teško gostovanje crno-beli su otišli znatno oslabljeni, jer trener Duško Vujošević nije mogao da računa na povređene Lea Vestermana i Bogdana Bogdanovića.

To je velikom favoritu, ekipi CSKA, dodatno olakšalo posao, pa je šampion Rusije sa gotovo pola snage stigao do šeste pobede i već sada osigurao plasman u top 16 fazu takmičenja.

Mladi košarkaši Partizana uspevali su da održavaju ravnotežu u prvih petnaestak minuta, ali je polovinom druge četvrtine CSKA znato pojačao igru u odbrani i za par minuta stekao dvocifrenu prednost.

U drugom poluvremenu igra Partizana potpuno se raspala i ruski košarkaši su s lakoćom završavali akcije, a mnogo problema nisu imali ni u odbrani, jer crno-beli nisu uspevali da organizuju dogovorene napade.

Prvu ključnu utakmicu za plasman među 16 najboljih timova Evrope Partizan će igrati narednog četvrtka, kada u Pionir dolati litvanski Lijetuvos Ritas.

Crno-beli bi taj duel trebalo da dobiju sa više od devet koševa razlike, da bi u eventualnoj deobi mesta bili bolji od Litvanaca.

CSKA: Teodosić 5, Micov 6, Džekson 11, Sokolov, Vims 14, Zozulin, Voronov, Voroncevič 12, Krismis 13, Kaun 6, Hrijapa 11, Ponkrašov.

Partizan: Milutinov 4, Gordić 4, Lučić 12, Milosavljević 12, Gagić 4, Musli 9, Čekovski, Čakarević 3, Đekić, Gordon 11, Anđušić, Bertans 2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track