ČOVIĆEV APEL VUČIĆU: Zvezda je velika, neka Ataman dođe u Beograd!
Foto: Zorana Jevtic

Džentlmenski potez crveno-belih

ČOVIĆEV APEL VUČIĆU: Zvezda je velika, neka Ataman dođe u Beograd!

Košarka -
Kao država pokazaćemo svoju veličinu i snagu ako treneru Galate dozvolimo da vodi svoju ekipu 16. januara, kazao PRVI ČOVEK SRPSKOG EVROLIGAŠA

Košarkaški klub Crvena zvezda zatražio je od državnih organa da dopuste treneru Galatasaraja Erginu Atamanu dolazak u Beograd jer će to biti prilika da se još jednom izvini za svoje problematične izjave iz Istanbula.Nismo teroristiTurski stručnjak je 21. novembra, u trenucima kad su pristalice njegovog tima ubile navijača srpske ekipe Marka Ivkovića, izjavio kako su navijači Zvezde „teroristi koje treba kazniti“, zbog čega u Srbiju nije bio dobrodošao. Ceo slučaj dobio je političke konotacije, a predsednik crveno-belih Nebojša Čović želi epicentar pažnje ponovo da vrati u sportske okvire.- Crvena zvezda misli kako Republika Srbija treba da pokaže svu svoju veličinu i snagu tako što će i pored svega dozvoliti treneru Atamanu da dođe u Srbiju. To će biti odlična prilika da se na licu mesta izvini srpskom narodu i navijačima Crvene zvezde zbog izjava koje je dao nakon utakmice u Istanbulu - kaže za Kurir Čović i dodaje:

Napravio problem... Ergin Ataman
Napravio problem... Ergin Ataman

Nema lažnog alibija- Mi ćemo ovim putem pokazati da smo dostojanstveni i ponosni, što smo stalno kroz istoriju pokazivali i dokazivali. Ovakvom odlukom ne želimo sebi da˝ pravimo lažne alibije i da se na taj način skrivamo od straha od eventualnih problema izazvanih potencijalnim neredima i incidentima. Svesno želimo da preuzmemo organizaciju ovakvog događaja, uz punu podršku naših navijača i državnih organa. Tako ćemo pokazati jedinstvo i ponos, koju su nam neophodni za budućnost, i sigurni smo da će predsednik Vlade i nadležni državni organi imati poverenja u nas.

Apel navijačimaDELIJE, NE SMEMO UKALJATI OBRAZPredsednik Crvene zvezde apeluje i na navijače svog tima da ne podlegnu nikakvim pritiscima, već da u petak samo podrže svoj klub i pokažu koliko su veliki.Od navijača želimo da pokažu jedinstvo i svest kako bi nam pomogli u organizaciji ovog događaja, iz kog ne smemo izaći ukaljanog obraza. Zvezda se neće sakriti i preuzeće punu odgovornost za koordinaciju svih učesnika ovog događaja, čime ćemo jasno dokazati da smo veliki evropski klub s bogatom tradicijom - kaže Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track