DŽELAT NIJE ISPUŠTAO NOŽ: Evo kako je došlo do sukoba navijača Zvezde i ubice Marka Ivkovića
Foto: Twitter

Novi detalji

DŽELAT NIJE ISPUŠTAO NOŽ: Evo kako je došlo do sukoba navijača Zvezde i ubice Marka Ivkovića

Košarka -
Ivković je ubijen pre nedelju dana uoči utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda, a sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju

ISTANBUL - Turski državljanin Kadri Aktaš, koji je priznao da je prošlog petka uoči košarkaške utakmice između Galatasaraja i Crvene zvezde ubio navijača crveno-belih Marka Ivkovića, pravio je roštilj sa prijateljima u blizini dvorane Abdi Ipekči i nije direktno učestvovao u sukobu srpskih i turskih navijača.Sud u Istanbulu je ranije danas podigao optužnicu protiv Aktaša, koji ima 53 godine. Sud je takođe naložio da se osumnjičeni Aktaš zadrži u pritvoru do suđenja. Preostala šestorica osumnjičenih za učešće u ovom zločinu su pušteni posle ispitivanja u policiji, ali bi protiv njih i dalje mogle da budu podnesene optužnice.Aktaš je priznao ubistvo navijača Zvezde, ali je istakao da ne prihvata optužbe. On je tokom davanja iskaza policiji rekao da su srpski navijači prvi napali pristalice Galatasaraja, gađajući ih kamenicama i udarajući palicama, kao i da je on zatim uzeo nož u ruke "ne shvatajući šta čini". Šef istanbulske policije Selami Altinok je izjavio da osobe koje su učestvovale u ubistvu Ivkovića nisu huligani koji su učestvovali u tučama pre utakmice.

Grupa uhapšenih turskih državljanja pravila je roštilj u ulici blizu dvorane Abdi Ipekči gde je odigrana utakmica. Grupa navijača Zvezde je prošla tom ulicom i došlo je do sukoba sa momcima koji su roštiljali. U tom sukobu Aktaš je ubio Ivkovića, koji je kasnije preminuo u bolnici.Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je da jedino što zna, a što nije do sada bilo poznato javnosti, a što mu je danas preneto, da se radi o licima koja nisu direktno učestvovala u sukobu dve grupe navijača, već su se na licu mesta zatekli nekim svojim povodom."Ono što mi je preneto je da su bili u alkoholisanom stanju", naveo je Marković.Ubica Marka Ivkovića uhvaćen prilikom pokušaja bekstva iz Istanbula za Antaliju.Ivković je ubijen pre nedelju dana uoči utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda, a sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju.

http://www.youtube.com/watch?v=9K5iWBbJ2m0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track