MONSTRUM: Turčin pekao roštilj, pa izbo nožem Marka!

Rasvetljen zločin: Policija uhapsila ubicu navijača Zvezde

MONSTRUM: Turčin pekao roštilj, pa izbo nožem Marka!

Košarka -
Kadri Aktaš (53) sečivom ubio Marka Ivkovića (25) i rekao da je pekao meso kada su se sukobili. Kad je turska policija pokazala njegovu sliku, Markovi drugovi odmah prepoznali zločinca

- Pekao sam roštilj ispred kuće kada su naišli navijači Crvene zvezde i tada je došlo do tuče i krvavog obračuna - rekao je turskoj policiji navijač Galatasaraja Kadri Aktaš (53), koji je priznao ubistvo Marka Ivkovića (25).

Inače, Kadri je pokušao da pobegne, ali je priveden sa još šest navijača.Bekstvo u AntalijuKako saznajemo, Kadri Aktaš je nekoliko puta menjao iskaz policiji, ali je na kraju priznao zločin.- Kadri je priveden na razgovor zajedno s još šest navijača. On je pokušao da pobegne i uhvaćen je na trećini puta za Antaliju. Rekao je policiji da je u blizini dvorane s prijateljima pekao roštilj i da je, kada došlo do tuče navijača, izašao na ulicu da vidi šta se događa. Tada je naleteo na Marka i grupu navijača Zvezde. On je tada rekao da ga je Marko prvi udario, ali da on nije nikoga ubio - kaže naš sagovornik blizak istrazi.Međutim, kasnije je Aktaš potpuno promenio iskaz i priznao zločin.- Nesvesno sam poneo nož na utakmicu. Zvezdini navijači su nas provocirali, a mi smo odgovorili kamenicama i metalnim šipkama. U međuvremenu zadobio sam udarac u nos. Zamahnuo sam nožem da ih oteram od sebe jer sam doživeo šok posle udarca. Jesam ubo nožem mladića, ali ne prihvatam optužbe - izjavio je Kadri Aktaš.Policija je njegovu fotografiju pokazala prijateljima nastradalog navijača Zvezde, koji su ga prepoznali i označili kao ubicu.

Saslušan... Navijač koji je juče priveden učestvovao u tuči
Saslušan... Navijač koji je juče priveden učestvovao u tuči

Jaki dokazi protiv KadrijaSrpski konzul u Istanbulu Zoran Marković potvrdio je za Kurir da je uhapšen ubica.- Razgovarao sam s predstavnicima policije i oni su mi rekli da je uhapšen Markov ubica i da za to postoje jaki dokazi. Otkrili su mi da pomenuta osoba nije učestvovala u masovnoj tuči navijača, koja je prethodila tragediji, ali da je on navijač Galatasaraja i da je do sukoba došlo na drugom mestu. Takođe, u trenutku ubistva on je bio pod dejstvom alkohola - rekao je Marković, koji je o novim detaljima iz istrage odmah obavestio ministra policije Nebojšu Stefanovića.

Mučki ubijen... Marko Ivković
Mučki ubijen... Marko Ivković

Napadač nije AlbanacDanima unazad na internetu su se iznosile tvrdnje da iza ubistva Marka Ivkovića stoje Albanci, ali konzul kaže da ne poseduje takve informacije.- Policija je potvrdila da je uhapšena osoba državljanin Turske, i to je jedino zvanično u ovom trenutku. Sve ostalo je u domenu nagađanja, a ja nemam informaciju koja bi ukazivala da je uhapšeni albanskog porekla - kaže Marković.Inače, turski mediji prekjuče su objavili drugu fotografiju osumnjičenog za ubistvo. Na njoj je mladić sa bradom u jakni Galatasaraja, ali se pretpostavlja da je on jedan od učesnika tuče.

Neutešna Markova Majka Rosa za Kurir MENI SINA NIŠTA NE MOŽE DA VRATI!Bol je preveliki, meni sina ništa sad ne može da vrati, a svako treba da odgovara za ono što je uradio!Ovim rečima je hapšenje turskog državljanina A. K, osumnjičenog za ubistvo, prokomentarisala Rosa Ivković, majka tragično nastradalog Zvezdinog navijača Marka Ivković (25) u Istanbulu.Nesrećnoj majci ni informacija koju je saznala od nas nije umanjila bol.Ni najvećem neprijatelju ne želim da mu se desi ovakva tragedija. Sad sam se vratila s groblja, verujte da samo tamo mogu da nađem malo utehe - rekla je tihim glasom tužna žena.

Nebojšu Čovića ohrabruje hapšenjeUTEHE NEMA, MARKA VIŠE NEMAPredsednika KK Crvena zvezda Nebojšu Čovića ohrabruje hapšenje osumnjičenog.- Nema utehe. Marka više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo reagovale - rekao je Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track