Radonjić: PAO je bitan, ali ne i ključan meč za Zvezdu
Foto: Saša Pavlić

Evroliga

Radonjić: PAO je bitan, ali ne i ključan meč za Zvezdu

Košarka -
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da Panatinaikos stiže u Beograd u izvanrednoj formi, ali da će njegova ekipa učiniti sve da, uz pomoć sa tribina, zabeleži pobedu.

"Dolazi nam ekipa koja ima pet vezanih pobeda u Evroligi, plus osvojen Kup Grčke. To dovoljno govori. Imali su kvalitet i pre pojačanja, a sa njima su dobili iskorak, što su pokazali nanevši prvi poraz Fenerbahčeu i dominantnom pobedom u Malagi. Imaju kvalitet za četvrtfinale, a možda i više", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u KOMBANK areni.

Prema njegovim rečima, na Zvezdinom timu je da parira takvij ekipi i ponovi podvig iz Atine, kada su ostvarili trijumf.

"Za to je potrebno da budemo na gornjoj granici mogućnosti, da odigramo koncentrisano i pametno, ali i da iskoristimo snagu koju ćemo dobiti od navijača i da zajedno slavimo".

Radonjić je ponovio da duel protiv Panatinaikosa nikako ne može da bude odlučujući.

"Vidim da to provejava, ali mi je to malo nejasno. Naravno da je bitan meč, PAO je jedan od najboljih u Evropi, dolaze nam u goste Dijamantidis i ostali, ali ima još pet kola i neki drugi meč će da bude najvažniji, što ovde voli da se kaže "biti ili ne biti", poručio je trener Crvene zvezde, koji se osvrnuo i na činjenicu da se meč igra u Areni.

"Igrali smo protiv Strazbura i Fenerbahčea u Areni, sigurno da će naši navijači napraviti ambijetn za pamćenje. Ulazimo sa jasnim idejama, bez opterećujućih elemenata. Do četvrtka uveče nijedan timski trening nismo mogli da imamo u Areni zbog koncerta. Idemo na teren da damo sve od sebe i da zajedno budemo zadovoljni na kraju. Teren izgleda dobro, još se namešta, treba još da se sredi i nadam se da će do treninga biti kako treba. Užurbano se radi i sprema, takve su bile okolnosti", zaključio je Radonjić.

Utakmica 10. kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Panatinaikosa igra se u petak od 20 sati u KOMBANK areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track