RATNO STANJE: Zvezda i Partizan večeras počinju finalnu seriju
Foto: Saša Pavlić

Fajt u najavi

RATNO STANJE: Zvezda i Partizan večeras počinju finalnu seriju

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u senci žestokog sukoba navijača ispred Pionira večeras igraju prvi od minimum tri meča za titulu prvaka Srbije

Ako je onakav haos bio na mečevima Partizana i FMP Železnika, možemo samo da zamislimo šta nas čeka u finalu u kom se sastaju večiti rivali... Crvena zvezda i Partizan počinju večeras od 21 čas (Arena sport 1) borbu za titulu prvaka Srbije.Na terenu na ivici rata, usijana atmosfera na tribinama, ali i van dvorane. Atmosfera između košarkaških klubova Crvena zvezda i Partizana odavno je prevazišla sportske okvire, a „zasluge“ za to idu rukovodstvima oba tima.Zvezda prvi domaćinZato je pred početak finalne serije važno samo jedno - da svi ostanu živi i zdravi i posle mečeva za titulu. Na svim mečevima finalne serije gostujući timovi dobiće po 400 ulaznica, što predstavlja dodatni rizik.U najavi meča iz oba tabora čulo se da uloga favorita pripada Crvenoj zvezdi.- Lično, uopšte ne želim da bežim od uloge favorita. Tu nema ništa sporno. Hoću da osvojimo trofej - jasan je Dejan Radonjić, trener crveno-belih.S druge strane, Novica Veličković, sjajni krilni centar crno-belih, ističe faktor umora kao otežavajuću okolnost po njih.- Prepuštamo ulogu favorita Zvezdi posle sezone kakvu su imali. Mi ćemo maltene bez ikakvog odmora ući u finalnu seriju, ali šta je tu je. Gledamo samo napred - rekao je Veličković.Partizan juri iznenađenjeTreneri oba tima govorili su i atmosferi koja očekuje igrače oba tima.- Važno je da večeras bude dobar ambijent i da na taj način, uz dobru podršku, dođemo do vođstva u seriji. Generalno, moramo da budemo spremni na okolnosti u kojima će se igrati ova finalna serija - kazao je Radonjić.Aleksandar Džikić, trener Partizana, zna šta može da očekuje na prvom meču finala.- Pun Pionir njihovih navijača, baš kao što će i naši napuniti dvoranu kada Partizan bude domaćin. Veće pauze između mečeva sigurno bi doprinele kvalitetu igre i jednih i drugih, ali tako je kako je za oba tima.

KaznePARTIZAN KRAĆI ZA 120.000, A ČOVIĆ ZA 108.000 DINARADirektor Superlige Leon Deleon izrekao je kazne zbog dešavanja na meču Partizan - FMP. Crno-beli su kažnjeni sa 120.000 dinara zbog „vređanja i psovanja protivnika i sudija i paljenja jedne baklje u dvorani“.Žestoku kaznu dobio je i Filip Čović zbog isključujuće greške koju je dobio nakon duela sa Edom Murićem. Plejmejker FMP moraće da plati čak 108.000 dinara.Globe u iznosu od po 12.000 dinara stižu i na adrese Eda Murića i Marka Tejića, koji su dobili tehničke greške.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track