(KURIR TV) SRBIJA BRANI ZLATO U ČEŠKOJ Košarkašice i pored poraza od Ukrajine izborile plasman na EP
Foto: Kurirsport

Milica Dabović se oprostila od nacionalnog tima

(KURIR TV) SRBIJA BRANI ZLATO U ČEŠKOJ Košarkašice i pored poraza od Ukrajine izborile plasman na EP

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo koje će 2017. godine biti održano u Češkoj.

Srbija je večeras u Nišu poražena od Ukrajine rezultatom 88:82 (27:20, 22:19, 20:26, 19:17) u meču poslednjeg, 6. kola grupe D kvalifikacija za EP 2017.

Srbija je na kraju osvojila drugo mesto u grupi D sa četiri pobede i dva poraza, dok je Ukrajina prva sa svih šest trijumfa. Naša selekcija je i pored poraza izborila plasman na EP kao drugoplasirana selekcija. Plasman na EP izborilo je devet pobednika grupa i šest najbolje drugoplasiranih selekcija. Najefikasnija u našem timu bila je Sonja Petrović sa 24 poena, dok je Ana Dabović dodala 17. Jelena Milovanović je postigla 15 poena. U pobedničkom timu istakla se Jagupova sa 22 poena.Na ovom meču od nacionalnog tima se oprostila kapiten Srbije Milica Dabović, koja je uoči starta meča dobila prigodne poklone od predsednika KSS Dragana Đilasa.

Srbija je aktuelni evropski šampion i osvajač bronze na OI u Rio de Žaneiru. Evropsko prvenstvo biće održano od 16. do 27. juna 2017. godine u Češkoj.

TOK UTAKMICE IV četvrtina III četvrtina
II četvrtina

I četvrtinaUkrajina je povela 5:4, a Jakupova je za tri minuta zaradila dve lične, kao i Jelena Milovanović. Srbija je povela 6:5. Ukrajina je potom zaigrala angažovanije i u 6. minutu povela 14:9. Ukrajina je prvu četvrtinu dobila 27:20

TOK UTAKMICE

Meč u niškom "Čairu" počinje u 18 časova. Ulaz na utakmicu je besplatan, pa se očekuju pune tribine.Srbija je poražena od Ukrajine 78:75. Ukrajina ima 10, a Srbija devet bodova.Ovaj susret biće oproštajni za dugogodišnju reprezentativku Milicu Dabović, koja je odlučila da se povuče iz košarke u 35. godini. Selektorka Maljković ističe da je Ukrajina veoma neugodan protivnik, koji će na predstojećem Evropskom prvenstvu biti jedan od najozbiljnijih kandidata za visok plasman."Biće nam izuzetno teško da dobijemo tu utakmicu. Biće nam potrebna pomoć publike, a verujem da će publika u Nišu osetiti kada nam je potrebna pomoć sa tribina i dodatna energija", rekla je Maljkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track