(FOTO, VIDEO) PROPALA PRVA ŠANSA ZA TITULU: Crvena zvezda poražena od Cedevite u Zagrebu
Foto: ABA Liga

Četvrti meč na programu u četvrtak

(FOTO, VIDEO) PROPALA PRVA ŠANSA ZA TITULU: Crvena zvezda poražena od Cedevite u Zagrebu

Košarka -
Crveno-beli odigrali verovatno najlošiju utakmicu ove sezone i praktično bili bez šanse da pobede u trećem meču finalne serije
1 / 6 Foto: ABA Liga

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za titulu u regionalnoj ligi pošto su poraženi u Zagrebu od Cedevite rezultatom 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16). Zagrebčani su time smanjili rezultat u seriji na 2:1, a novu priliku za osvajanje šampionskog prstena crveno-beli će imati u četvrtak od 20.30.

Radonjić ni na večerašnjem meču nije mogao da računa na povređenog Maika Cirbesa, a njegov izostanak se osetio u reketu protiv iskusnih centara hrvatskog tima Stanka Baraća i Mira Bilana.Košarkaši Zvezde su samo prvih osam minuta koliko-toliko parirali Cedeviti, koja je posle toga stekla prednost i konstantno je povećavala, čak i do 20 poena.Dosta bolju odbranu beogradski tim odigrao je u poslednjoj deonici, zbog čega je uspeo da izbegne ubedljiv poraz. Zvezda je tokom većeg dela meča imala velikih problema u organizaciji napada, a kada se tome doda je pogodila samo dva šuta za tri poena, četvrti meč u seriji je bio neminovan.

Najbolji pojedinac susreta bio je Barać sa 15 poena i pet skokova, jedan manje dao je Marko Tomas, dok je Luka Babić imao 12.Kod Zvezde istakao se Boban Marjanović sa 16 poena i šest skokova, a dvocifren je još bio samo Nikola Kalinić sa 10.Četvrti meč finalne serije plej-ofa ABA lige između Cedevite i Crvene zvezde igra se sutra od 20.30.

TOK MEČA

Crvena zvezda je počela utakmicu u sastavu Vilijams, Blažič, Kalinić, Mitrović, Marjanović.Cedevita startuje sa petorkom Ukić, Pilepić, Tomas, Žganec, Bilan.

Dve vezane trojke Roka Ukića donele su Cedeviti vođstvo 12:7 u petom minutu igre.

Kalinić je odlično otvorio meč i pogodio šest poena u uvodnim minutama.

Trojkom Jovića u 8. minutu Zvezda je prišla na 18:15. To je prva trojka crveno-belih na ovoj utakmici.

Razigrao se u finišu prve četvrtine Marko Tomas, ukrao je loptu i zakucao u kontri za 23:16. To je bio njegov sedmi poen.

Zvezda je imala poslednji napad u prvoj četvrtini, ali je Dženkins izblokiran.

http://www.youtube.com/watch?v=vVn1xj_YLLE

Više od minut i po nije bilo poena u drugoj četvrtini, da bi potom usledila tehnička greška klupi Crvene zvezde. Radonjić je prigovorio posle jedne akcije svog tima u kojoj nije sviran prekršaj nad Markom Tejićem.

Tejić je ubrzo dobio treću ličnu grešku, a tri lične ima i Stefan Jović.

Ubrzo je i Bobanu Marjanoviću dosuđena namerna lična greška.

Barać je sa linije penala bio uspešan, pa je Cedevita u 13. minutu prvi put stekla dvocifrenu prednost - 26:16. Ubrzo je centar Cedevite postigao i trojku, pa je domaći tim poveo 29:16.

Seriju domaćina je prekinuo Dangubić sa linije penala - 29:18.

Četiri poena Bobana Marjanovića u kratkom vremenskom periodu približili su Crvenu zvezdu na 31:23 u 15. minutu. Bio je to znak da trener domaćih Jasmin Repeša pozove tajm-aut.

Nezadrživ je Tomas, njegov devet poena doneli su domaćinu prednost 37:23 u 17. minutu.

Razigrao se ponovo Boban Marjanović, postigao je 11 poena do ovog trenutka, a devet u drugoj četvrtini. Sedam vezanih poena crveno-belih za 37:30 u 18. minutu.

Poslednji napad u drugoj četvrtini imala je Cedevita, ali je Mitrovič izblokirao šut Ukića, pa je posle 20 minuta rezultat na semaforu glasio - 41:33.

http://www.youtube.com/watch?v=dvy-Qsg_7oU

Cedevita je otvorila treću četvrtinu sa četiri vezana poena, a Zvezdin prazan hod bez poena prekinuo je Dženkins posle skoro dva i po minuta - 45:35.

Tomas pogađa trojku za najveću prednost Cedevite u ovom meču - 50:35 u 24. minutu. Dejan Radonjić traži tajm-aut.

Tomas je najbolji igrač Cedevite sa 14 poena, međutim već u 25. minutu zaradio je četvrtu ličnu grešku.

Sa druge strane Marjanović je do sredine treće četvrtine najefikasniji igrač crveno-belih sa 13 poena.

Prilično loša igra Zvezde u odbrani. Barać, koji se praktično nije video u prve dve utakmice, večeras je do 26. minuta postigao 13 poena.

Poenima Babića Cedevita je u 27. minutu povela sa 19 poena viška (56:37), da bi isti igrač minut kasnije doneo i celih 20 poena viška Cedeviti - 60.40.

Zvezda je u 28 minuta imala devet izgubljenih lopti naspram svega četiri Cedevite.

Nikako crveno-beli ne uspevaju da ozbiljnije smanje zaostatak. Zvezda je vezala iz dva napada tri poena, ali je Pilepić trojkom vratio rezultat na 20 poena viška - 65:45.

Trojkom Babića dve sekunde pre kraja Cedevita je završila treću četvrtinu sa 68:46.

http://www.youtube.com/watch?v=rdfU2FIEby4

Cedevita više od pet minuta nije uspela da postigne koš u poslednjoj četvrtini, ali Zvezda to nije uspela ozbiljnije da kazni. Crveno-beli su vezali pet poena i smanjili na 68:51 u 35. minutu.

Zvezda je u finišu meča uspela da smanji zaostatak, ali ne i da pripreti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track