ZVEZDA ČEKA BAJERN: Nek zapamte Nemci kako grme Delije!
Foto: Profimedia

Biti ili ne biti za Top 16

ZVEZDA ČEKA BAJERN: Nek zapamte Nemci kako grme Delije!

Košarka -
Ne pamti se kada je neki duel crveno-belih privukao toliko pažnje, a najbolji pokazatelj je to što su karte rasprodate za manje od sat

Ako žele da se plasiraju u top 16, košarkaši Crvene zvezde moraće večeras (19.00, Sport klub) da pobede Bajern u 10. kolu Evrolige.Ne pamti se kada je neki duel crveno-belih privukao toliko pažnje, a najbolji pokazatelj je to što su karte rasprodate za manje od sat vremena. Svi veruju da Zvezda može da se domogne naredne faze ovog takmičenja, što bi bio veliki uspeh za ovu ekipu.- Važno je da navijači budu svih 40 minuta uz nas, da ne staju čak i ako Bajern bude u nekom periodu u vođstvu, već da bude kao protiv Reala i Himkija. Siguran sam da će se atmosfera u Pioniru prepričavati danima. Svesni smo da to neće biti nimalo lagan zadatak, ali želimo da to uradimo, da pobedimo i verujem da ćemo na kraju mi biti tim koji će ići dalje - kazao je trener Zvezde Dejan Radonjić.On ističe da Bajern ne dolazi u Beograd sa belom zastavom i da su ekipa koja igra mnogo bolje u gostima:- To što su do sada pokazali dovodi nas do zaključka da su njihovi nastupi u gostima nešto što je veoma bitno da znamo i da treba da se više bavimo tim detaljima. Imaju dve pobede na strani, a mogli su da imaju bar još dve i da baš tim pobedama još pre dođu do top 16.

Zajedno stigli u BeogradDIVAC PRAVIO DRUŠTVO KARIJU U AVIONUPredsednik OKS Vlade Divac je zajedno s košarkašima Bajerna juče doputovao u Beograd. Nekadašnji košarkaški as sedeo je u avionu zajedno s trenerom Bavaraca Svetislavom Pešićem i, sudeći po fotografiji, obojica su bili odlično raspoloženi. Ostaje da se nagađa da li mu je Divac poželeo sreću u današnjem duelu ili da njegova ekipa izgubi od Zvezde.

Oguglao ne plaši se gromoglasnog navijanjaPEŠIĆ: NEĆE NAS OMESTI ATMOSFERA U PIONIRU!Košarkaši Bajerna stigli su juče u Beograd, a trener Bavaraca Svetislav Pešić izjavio je da su ovo mečevi za koje živi svaki igrač. Kari je istakao da ga ne plaši atmosfera na tribinama i da su njegovi košarkaši spremni.- Imamo naš plan igre, neće nas omesti atmosfera. Očekujem neizvesnu utakmicu. Mi smo motivisani da pokažemo da možemo pobediti vrhunski evroligaški tim na gostovanju. Ovo će biti utakmica zbog koje se živi - poručio je Pešić i nastavio:- Isto tako, svaki uspeh Zvezde prihvatam kao da sam i sam deo toga. Raduje me svaki uspeh crveno-belih, a mi smo i zaslužni što su izašli iz sive zone. Baš su nas pobedili i od tada počeli da igraju bolje.

Markus Vilijams plejIako se skoro priključio ekipi zbog dopinga, od Vilijamsa se očekuje da bude jedan od ključnih igrača. Naravno, za trijumf crveno-belih potrebno je da i ubaci neki važan poen.Kvinsi Miler kriloZvezda je njegovim dolaskom dobila mnogo. Poeni, odlični prodori i energija s kojom igra definitivno su ono što je umnogome pomoglo da ekipa igra mnogo bolje.Majk Cirbes centarNemac je od početka sezone najstandardniji košarkaš Zvezde i zasluge za dobre rezultate pripadaju njemu. Preuzeo je ulogu glavnog igrača i tako će biti i večeras.Kej Si Rivers bekOdličan šuter i, ako dobro uđe u meč, od njega se može očekivati da zagorča život protivničkim ekipama. Sjajno razigrava saigrače, a prosečno je po utakmici postizao 10,8 poena.Aleks Renfro bekProšle godine bio je jedan od najzaslužnijih za to što se Alba domogla same završnice Evrolige, a s takvim partijama nastavio je i u ekipi Bajerna. Sa Riversom čini okosnicu spoljne linije.Duško Savanović krilni centarKad je najteže, odgovornost preuzima srpski košarkaš koji ume da pogodi iz svih pozicija. Odlično se snalazi pod košem, ali i sa distance, što predstavlja problem za igrače koji ga čuvaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track