PUŠILA JE 40 CIGARETA DNEVNO, OPIJALA SE, A ONDA OTKRILA BOKS: Ušla je u ring i postala ubica dečijeg lica (VIDEO)
Foto: Instagram PS

filnska priča

PUŠILA JE 40 CIGARETA DNEVNO, OPIJALA SE, A ONDA OTKRILA BOKS: Ušla je u ring i postala ubica dečijeg lica (VIDEO)

Ostali sportovi -


Šenon Kortenaj, danas je šampionka Britanije u poluteškoj kategoriji.

Pre pet godina ona je radila u kafiću, pušila 40 cigareta dnevno, opijala se na žurkama. Boks jd otkrila da bi smršala, što je bio prvi korak na putu ka novom životu za kojim je tada tragala.

Našla sam boks i boks je pronašao mene u pravom trenutku- rekla je Šenon

- Posle prvog dana u klubu sve se promenilo. Izašla sam iz sale, bacila cigarete u veliku kantu pored ulaza i od tada nisam više zapalila. Otišla sam kući napravila salatu sa piletinom za večeru, što je bilo neverovatno za mene - istakla je ona.

Uprkos neiskustvu, obožavaoci i promoteri ubrzo su primetili sirovu snagu i agresivan, napredni stil borbe.Dobila je nadimak bokserskog novinara "Ubica dečijeg lica", nakon amaterskog okršaja.Tri godine nakon prve borbe, potpisala je profesionalni ugovor

- Znala sam da će mi lice odgovarati za profesionalni boks - kaže ona.

- Ženski boks je poslednjih godina bio na vrhuncu zahvaljujući uspehu zlatne olimpijske medalje Irske i svetske šampionke Keti Tejlor, najatraktivnije bokserke danas, i Britanke Niol Adams, prve koja je osvojila boksersku zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Kortenaj ceni i smatra da su joj ostali borci utrli put, smatra da će sve to u ovom sportu ići u njenu korist.

- Moje telo je i dalje sveže, nemam toliko habanja kao što to mogu imati drugi. A pošto se sportom bavim samo četiri ili pet godina, volim svaku sekundu toga. Dok se druge žene borci možda razbole od toga - kaže ona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track