NAVUKAO SE SA 18 GODINA I POSTAO ZVER, ALI TO MU JE PRESUDILO: Nakon smrti na stolu su našli BELI PRAH, SLAMKU I KARTICU
Foto: Instagram

cilj opravdava sredstvo

NAVUKAO SE SA 18 GODINA I POSTAO ZVER, ALI TO MU JE PRESUDILO: Nakon smrti na stolu su našli BELI PRAH, SLAMKU I KARTICU

Ostali sportovi -

Rič Piana bio je jedan od najpoznatijih bodibildera na planeti, godinama je uzimao steroide, za koje je izdvajao ogroman novac... Na kraju su ga koštali života.

Priča o "Zlatnoj panteri", Denis Rutkovski, bodibilderki koja munjevitom brzinom prešla put od sjaja do očaja, privukao je veliku pažnju javnosti. Bila je osvajačica naprestižnije nagrade "Olimpija", bila je na samom vrhu, ali je zbog alkohola droge i velike količine steroida dotakla dno. Danas je propala narkomanka i od steroida joj rastu brkovi i brada.

Nažalost, Denis nije jedina u ovom sportu kojoj je zavisnost uništila život, legendarni Rič Piana je bukvalno izgubio svoj zbog steroida.

Ovaj poznati bodibilder i bivši gospodin Kalifornija umro je 2017. godine nakon što je dve nedelje bio u veštačkoj komi. Imao je samo 46 godina.

Njegov moto je bio: "Šta god je potrebno". Želeo je da bude jedan od najmišićavijih ljudi na svetu i u tome je uspeo. Međutim, da bi došao do cilja morao je da uzima steroide.

Počeo je da se bavi bildingom već sa 11 godina, majka mu je bila bodibilderka, pa ga je vodila na treninge. Kada je imao 15 godina nije uspeo da se kvalifikuje na nekoliko takmičenja pa je počeo da uzima steroide.

foto: Instagram

O uzimanju steroida je uvek otvoreno govorio na društvenim mrežama, čak je i savetovao sve zainteresovane.

"Ako imate izbor: steroidi ili prirodni preparati, uvek uzmite prirodno. Meutim, ako želite da postanete bodibilder profesionalac, pomirite se sa činjenicom da ćete koristiti steroide", tvrdio je Piana.

Nikada nije krio zašto je posegao za steroidima.

"Dešavalo se da me diskvalifikuju jer nisam bio dovoljno veliki, jer su svi ostali uzimali steroide. Tada sam odlučio da ih i ja koristim. Srećan sam svojim životnim izborima i kako su mi se stvari u životu složile. Ništa ne bih menjao. Da, srećan sam jer sam sa 18 godina počeo svakodnevno da uzimam steroide".

Kako to obično biva na kraju, preterivanje ga je skupo koštalo. Završio je tragično. Dok je bio u frizerskom salonu doživeo je srčani udar. Bolničari su posle 30 minuta uspeli da mu vrate puls, međutim, stradao mu je mozak koji je predugo bio bez kiseonika. Dve nedelje je bio u komi i nakon toga preminuo.

Nakon smrti u kući su mu na stolu pronašli beli prah karticu i slamku, ali to nije bio kokain, već visokokofeinski dodatak za vežbanje. Osim toga, pronašli su mu i 20 bočica testosterona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track