NACIONALNI JE HEROJ, A DANAS RADI KAO AUTOMEHANIČAR: Odbio sam sve funkcije i veće plate kako bih mogao da živim kao običan čovek
Foto: Printskrin

Legenda

NACIONALNI JE HEROJ, A DANAS RADI KAO AUTOMEHANIČAR: Odbio sam sve funkcije i veće plate kako bih mogao da živim kao običan čovek

Ostali sportovi -

Mnogi ga smatraju najvećim ski skakačem u istoriji.

Iza sebe ima 36 pobeda u Svetskom kupu, 108 puta je bio na pobedničkom postolju i jedini je ski skakač u istoriji koji je pet puta slavio na čuvenoj turneji Četiri skakaonice.

Za većinu Finaca Jane Ahonen je najuspešniji sportista ove zemlje i nacionalni heroj.

Ahonen (44) je danas daleko od javne pozornice. Odbio je sve pozive za funkcije i veće plate kako bi mogao da živi kao običan čovek. Otvorio je autosalon u kojem prodaje, održava i popravlja automobile i kampere.

– Mogao sam da radim u savezu, čak i uz bolju platu. Ali to me previše podsećalo na život koji sam vodio kao profesionalni sportista. Bilo je puno putovanja i ja sam bio odgovoran za ceo tim. Nešto mi je nedostajalo.

Ahonen je srećan što živi kao običan čovek.

– Od detinjstva sam popravljao motocikle i automobile. Uglavnom se fokusiram na kampere, izrađujem ih i prodajem. Takođe, radim i na njihovom opremanju, redizajniranju... Lepo je doći na posao, znajući da ću imati vremena za sebe kad se vratim kući – kaže Ahonen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track