EMILIJA JE KARATE ZVEZDA U USPONU! Posle četiri uzastopne medalje, otkrila šta joj je motivacija: OČEKIVANJA SU VELIKA OD SVIH
Foto: Kurir TV

kurir tv

EMILIJA JE KARATE ZVEZDA U USPONU! Posle četiri uzastopne medalje, otkrila šta joj je motivacija: OČEKIVANJA SU VELIKA OD SVIH

Ostali sportovi -

Mlada srpska karatistkinja Emilija Antanasijević je drugu godinu zaredom donela Srbiji nove uspehe u ovom sportu.

Prošle godine je osvojila titulu svetskog šampiona, a ove godine je ponovila rezultat i osvojila još medalja na svetskom takmičenju u Beogradu.

Novinar Kurir TV Sapa Dobrijević ovog jutra je razgovarao sa mladom sportistkinjom.

- Pre svega, pritisak je bio veliki jer se od mene dosta očekivalo, moj trener, moja porodica, moji prijatelji, pa i da kažemo ljubitelji karatea. Očekuje se kada u omladinskoj konkurenciji osvojite zlato da ćete i naredne godine to osvojiti jer to je samo stvar kontinuiteta. Tako da uspela sam da održim svoj cilj, a to je bio da održim taj kontinuitet i da nastavim još u boljoj formi - ispričala je Emilija Anastasijević.

Pojasnila je gledaocima o kakvim je uspesima reč.

- Zlato sam osvojila u individualnoj kategoriji kata tradicionalne, imam srebro iz kategorije kata sport i imam dve medalje koje su obe zlatne, a koje su u timskoj kategoriji. Jedna je u kata timu zajedno sa Jelenom i Sanjom Stanojević, a iz borba tima imam zlato zajedno sa Minom Milenković, Jelenom Stanojević i Sanjom Stanojević.

Otkrila je i ko su joj glavne konkurentkinje u sportu kojim se bavi.

- Generalno tu je dosta dobrih devojaka, pogotovo u mom uzrastu, u mom godištu. Generalno sve smo jako spremne, ali da kažem ko mi je najviše zadao zadatak najveći u ovom novom svetskom šampionatu, to je moja drugarica koja je iz slovenačke reprezentacije.

Za kraj je poručila koji su joj naredni ciljevi.

- Moj lični cilj je da promovišem ovaj sport na način na koji do sada radim. Želim jednostavno da pokažem mladima da treba da budu u sportu, profesionalnom i rekreativnom sportu i da treba jednostavno da to rade zbog sebe. Moj neki lični cilj što tiče medalja je da osvajam, naravno, seniorsku individualnu medalju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/M. Rašević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track