STEFANOVIĆ O NAPADU NA MLADE SRPSKE VATERPOLISTE U ZAGREBU: Udarani i vređani samo zato što su Srbi!
Foto: MUP

Okidač za napad u Hrvatskoj bila je majica kluba Partizan

STEFANOVIĆ O NAPADU NA MLADE SRPSKE VATERPOLISTE U ZAGREBU: Udarani i vređani samo zato što su Srbi!

Ostali sportovi -

BEOGRAD - Ministar srpske policije Nebojša Stefanović danas se uživo iz Palate Srbija obratio povodom brutalnog fizičkog napada na mlade srpske vaterpoliste, dečake od po 14 i 15 godina, koji se dogodio pre nekoliko dana u samom centru Zagreba.

Naime, ministar Stefanović se posle nabrojanih slučajeva hapšenja u akciji MUP Cunami, posebno obratio novinarima povodom verbalnog i teškog fizičkog napada na mlade srpske vaterpoliste. Napad se dogodio pre nekoliko dana u samom centru Zagreba, glavnom gradu Hrvatske u kojem se održavao sinoć završeni turnir "Mali medo".

ISPOVEST OCA VATERPOLISTE NAPADNUTOG U ZAGREBU: Šutirali su decu po zemlji i pekli ih

Foto: MUP
Foto: MUP

Prema rečima Stefanovića, naši mladi vaterpolisti ničim nisu inicirali brutalni napad, a napadnuti su u pauzi turnira kada su išli u Mekdonalds i kada je na njih "nasrnula grupa od 15 mnogo starijih ljudi".

- Jedini razlog bio je to što su Srbi. Bio je to isključivo etnički motivisan napad, a okidač je bio to što je jedan od dečaka nosio majicu Vaterpolo kluba Partizan, inače učesnika turnira. Još strašnije je to što se napad dogodio u samom centru Zagreba kao i to da niko od prolaznika nije reagovao. Naše dečake napala je grupa odraslih muškaraca, koji su, videvši ih na ulici, prvo uzviknuli: Gde ste Srbi, posle čega je usledio brutalan fizički napad - rekao je Stefanović.

"I oni su bili ovde, niko ih nije ni pipnuo"

Stefanović je podsetio javnost da su letos, u julu i avgustu, u Beogradu održana dva omladinska vaterpolo turnira na kojima su učestvovali i hrvatski mladići koji "nisu imali ni najmanju neprijatnost", a redovno su peške išli od hotela "M", gde su bili smešteni, do bazena na Banjici.

- Niko ne može da me ubedi da je ovo u duhu evropskih vrednosti, niko se nije okrenuo, niti im je pružio bilo kakvu pomoć - rekao je ministar dodavši da je reč o teškim telesnim povredama.

- Jednom od napadnutih dečaka polomljena je šaka, drugog su pekli bakljom, jednog su šutirali dok je ležao na zemlji, a dva dečaka zadobila su povrede glave... - rekao je ministar Stefanović, koji je oštro osudio napad nazvavši ga skandaloznim posle čega je javno zatražio brzu reakciju nadležnih organa Hrvatske - policije i tužilaštva.

- Sad ćemo videti kako će se ponašati Hrvatska kao članica EU i da li će osuditi ovakvu vrstu napada na dečake od 14 i 15 godina koji su krivi samo zato što je su iz Srbije - rekao je Stefanović.

Podsetimo, mladi vaterpolisti kadetske selekcije iz VK Partizan bili su udarani palicama, šipkama i bakljama.

(EPK/SĐP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track