ZLATNI VATERPOLISTI: Mi smo Srbija, borili smo se i sve nam se vratilo
Foto: Marina Lopičić

Osvetlali obraz naše zemlje

ZLATNI VATERPOLISTI: Mi smo Srbija, borili smo se i sve nam se vratilo

Ostali sportovi -
Srbija je ranije danas u finalu EI pobedila Španiju 8:7

BAKU - Srpski vaterpolo reprezentativci izjavili su da su se dva meseca spremali za Evropske igre u Bakuu na kojima su osvojili zlatnu medalju.Srbija je ranije danas u finalu EI pobedila Španiju 8:7.

Đorđe Vučinić i Jasmin Kolašinac izluđivali su rivale tokom celog šampionata, pa je tako bilo i u finalnoj utakmici."Za ovo smo se spremali dva meseca i iskreno ovo smo očekivali. Željom i voljom osvojili smo prve Evropske igre. Mi smo Srbija, borili smo se i sve nam se vratilo", rekao je Đorđe Vučinić, dok je strelac poslednjeg gola Jasmin Kolašinac zahvalio navijačima."Verujte da znači podrška sa tribina, kolika god da je. Kad čujes "Srbija, Srbija" terate da zapneš još jače. Setiš se svega zbog čega si radio, samo da pobediš".

Srpski reprezentativci se sutra uveče vraćaju u Beograd.

"Pokazali smo svima da možemo da osvojimo zlato i da se tako vratimo u Srbiju. Španci su bili sjajan protivnik. Dobili su nas u grupi, ali smo im sada vratili", rekao je kapiten naše vaterpolo reprezentacije Petar Velkić."Mi smo rekli da idemo na zlato. Nije bilo lako. Španci nisu slučajno došli do finala. Dobili su nad jednom u grupi, a to je bila bitna utakmica, zato što je posle jedan utakmica više mogla puno da nas košta, jer smo pali fizički. Loše smo otvorili utakmicu. Španci su vodili od početka. Uspeli smo da se vratimo pre svega dobrom igrom u odbrani u trećoj i četvrtoj četvrtini i kad smo se odvojili na minut i po do kraja dva gola razlike, odigrali smo sigurno dve tri odbrane i iskontrolisali smo utakmicu do kraja. Na kraju sam jako, jako zadovoljan, srećan, ponosan na momke i na ceo stručni štab što su izgurali sve. Ovih petnaest dana i ovih sedam utakmica su veliko iskustvo za njih i sigurno će im puno značiti u nastavku karijera. Ovo je svakkao jedan pečat koji će im ostati u srcu jer nije mala stvar biti šampion prvih Evropskih igara", rekao je trener Srbije Zoran Milenković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track