Slavlje evropskih šampionki

(KURIR TV) KOŠARKAŠICE SRBIJE: Drago nam je što smo uspele da ispišemo istoriju i osvojimo bronzu

Rio 2016 -

Reprezentativka Tamara Radočaj rekla je da će ekipa ostati bez glasa bodreći ostale srpske timove u završnici Igara i da želi da "padne još koja medaljica".

Srbija je osvojila bronzu na OI, pošto je u meču za treće mesto pobedila Francuska 70:L63.

"Presrećna sam kako smo se vratile posle polufinala protiv Španije i što smo pokazale jedinstvo i borbu koja nas krasi još od kvalifikacija... Drago mi je što smo uspele da ispišemo istoriju i osvojimo bronzu, presrećna sam. Uspele smo da iskontrolišemo skok Francuske i tada smo imale rezultat. Znale smo da moramo da ginemo u odbrani i jedna za drugu i to je dalo rezultat. Pokazale smo da smo fenomenalne. Zahvalne smo ljudima u Srbiji na podršci, sada ćemo pratiti vaterpoliste i odbojkašice. Svi smo tu zajedno", rekla je ona.

Reprezentativka Srbije Danijel Pejdž rekla je da je ponosna što je deo tima.

"Ovo je neverovatno, ponosna sam što sam deo ovog tima. Devojke su se borile i drago mi je što sam bila deo svega. Hvala svima na podršci, ne bismo ovo mogli bez vas. Osećmo ljubav navijača", navela je Pejdž.

Njena saigračica Saša Čađo bila je ponosna na rezultat nacionalnog tima."Neverovatan osećaj, ponosna sam na ovu ekipu. Ostavili smo srce na terenu, idemo sad da slavimo", navela je Čađo.

Košarkašica Nevena Jovanović navela je da ekipa još nije svesna šta je uradila."Drago mi je zbog devojka i trenera, zajedno smo pet godina. Ovo je ogroman uspeh za celu Srbiju. Ostaje nam da slavimo, nema spavanja, nema stajanja", rekla je ona.Reprezentativka Sara Krnjić rekla je da jedva čeka da izadje na balkog gradske skupštine Beograda i proslavi sa narodom, "pošto ovo nijedna od nas nije očekivala, ovo je čudo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track