NOVAK I ZIKI ODUŠEVLJENI U RIJU: Evo zašto će Đoković meč sa Hrvatima zauvek zapamtiti
Foto: Fonet

Sjajan start na OI

NOVAK I ZIKI ODUŠEVLJENI U RIJU: Evo zašto će Đoković meč sa Hrvatima zauvek zapamtiti

Rio 2016 -

Srpski teniseri Novak Đoković i Nenad Zimonjić odlično su se proveli na terenu broj jedan Olimpijskog kompleksa u Rio de Žaneiru.

Na startu takmičenja u dublu lako i ubedljivo su savladali hrvatski par Marin Čilić - Marin Draganja (6:2, 6:2) posle čega su posebno apostrofirali podršku koju su imali s tribina.

"Iskreno, nismo znali šta da očekujemo, ali ovako nešto svaki sportista može samo da poželi. Drago mi je što sam zajedno s Novakom doživeo ovo. On ima ogromu podršku gde god se pojavi u svetu, ali ovo je neki drugi nivo za mene. Presrećni smo kako smo počeli turnir", poručio je Zimonjić.

I Đoković je pohvalio ambijent.

"Atmosfera je bila neverovatna, publika je bila fantastična, zbog čega smo joj veoma zahvalni. S jedne strane, znamo koliko smo dobrodošli od strane domaćina, ali nismo znali da će podrška u ovoj proporiciji biti podeljena, što će nam ostati za sva vremena, a što nam je dalo krila da odigramo onako kako smo odigrali. Uzimajući u obzir da sam ja odigrao samo četiri, pet dubl mečeva u poslednje dve godine i da sa Nenadom nisam imao mnogo uspeha poslednjih godina, početi takmičenje ovako i to protiv kvalitetnog para je stvarno izuzetno dobro i nadamo se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu", rekao je Novak.

Srpski dubl će u drugom kolu verovatno igrati protiv domaćeg para Marselo Melo - Bruno Soreš, ukoliko treći nosioci opravdaju ulogu favorita protiv braće Rativatana sa Tajlanda. U tom slučaju publika će biti na strani Brazilaca.

"Biće još bolja atmosfera", u glas su rekli srpski teniseri, a Đoković je zaključio:

"Mi ćemo se hraniti tom energijom ko god da je na terenu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track