NOVAKOVA SUDBINA JE ODREĐENA KADA JE IMAO 7 GODINA! Srđan Đoković otkrio: Kada smo čuli tu jednu rečenicu, porodica je stala iza njega i podržala ga!
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

otac najboljeg srpskog tenisera o uspehu sina

NOVAKOVA SUDBINA JE ODREĐENA KADA JE IMAO 7 GODINA! Srđan Đoković otkrio: Kada smo čuli tu jednu rečenicu, porodica je stala iza njega i podržala ga!

Tenis -

"Sa nepunih 13 godina smo Novaka poslali kod Pilića u njegovu akademiju. Mi nismo mogli odmah da odemo, nismo imali sredstava. Novak je bio sam tamo, ali bio je strašno disciplinovan... Imao je cilj i zato je uspeo....", otkrio je u svojevsrnoj ispovesti Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera.

Srđan je u intervjuu za TV Hram rekao da Novak nije bio najveći talenat, bilo je i većih talenata od njega, ali da se kod njega spojilo sve - i porodica, i talenat, i rad.

"Kada je on imao 7 godina ja sam od Jelene Genčić čuo da je Novak najveći talenat koji je ikada srela uz Moniku Seleš. Poverovao sam uz to ali nisam sto odsto... To je skupa zabava... Skup individualni sport. Uz naš posao nismo mogli da iznesemo sve te troškove. Vodili smo Novaka svuda po svetu i pitali stručnjake za mišljenje. Od desetine stručnjaka smo čuli samo jedno - Novak će biti veliki šampion. Ništa drugo nam nisu rekli, samo to. Kad je to tako onda treba ulagati. Svi smo bili uz njega. Mi smo bili kao neko tehničko osoblje, a on nam je bio najvažniji", otkriva Srđan Đoković.

O Novakovoj skromnosti se mnogo pisali i govorilo a njegov otac kaže da se to videlo i kad je bio sasvim mali:

"Kad je imao 4-5 godina moj rođeni brat je imao butik pored naše picerije na Kopaoniku. Poklonio mu je neku jaknu. Novak ni živ nije hteo da uzme.

- Novače, ja sam tvoj stric. Zašto nećeš da uzmeš?

- Da Gorane ali ako meni daš šta ćeš ti da prodaš...

Novakov otac kaže da Noleta Amerikanci ne vole ali ga strašno poštuju.

foto: EPA/JASON SZENES

"Poštuju njegove sportske rezultate i to što se ne stidi odakle je, što se ne stidi da se ogrne srpskom zastavom i pokaže tri prsta. Zašto je npr Novak najuspešniji u Kini... On tamo ne oseća samo poštovanje za svoja dostignuća već oseća i ljubav, oni ga stvarno vole. Zašto je imao sponzora veliku japansku firmu? Zato što su Japanci prepoznali kod njega ono što je radio", rekao je Srđan Đoković i dodao:

"Godinu dana pre potpisivanja ugovora desio se onaj veliki cunami i nuklearna katastrofa u Japanu. Posle nekoliko meseci se dogodio turnir u Majamiju a Novak je organizovao turnir u fudbalu sa poznatim ličnostima. Sve pšare od turnira je uplatio za postradale u Fukušimi. Vlasnik jednog poznatog svetskog brenda, inače jedan od najbogatijih Japanaca, je to čuo i napravio je ugovor sa Novakom."

Kurir.rs/Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track