FOTOGRAFIJE IZ PROŠLOSTI JELENE ĐOKOVIĆ: Novakova supruga je radila u kladionici, živela u studentskom domu, a OVI detalji će vas posebno iznenaditi (FOTO)
Foto: AP

KRATKA BIOGRAFIJA

FOTOGRAFIJE IZ PROŠLOSTI JELENE ĐOKOVIĆ: Novakova supruga je radila u kladionici, živela u studentskom domu, a OVI detalji će vas posebno iznenaditi (FOTO)

Tenis -

Supruga slavnog tenisera Novaka Đokovića, Jelena, devojačko Ristić, već više od deset godina nalazi se u žiži interesovanja svetske javnosti, a u medije dozirano plasira informacije iz svoje prošlosti, dok ona i njen muž važe za jedan od najskladnijih parova.

foto: Profimedia

Dok se nije udala, Jelena je bila devojka nepoznata javnosti. Svetski mediji utkrivali su se ko će više pisati o Noletovoj lepšoj polovini, koja se nije često pojavljivala na turnirima, a svi su se pitali zašto je tako. Dane je provodila u Milanu kao i većina tamošnjih studenata, živela je u studentskom domu, sa nekoliko cimerki, a zbog mnogo obaveza na fakultetu, Jelena nije pratila Novaka na turnirima, ali je sve mečeve gledala preko televizijskih ekrana.

foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Jelena je bila student ekonomije i finansija na italijanskom fakultetu "Bokoni" u Milanu. Samo jedna godina na ovom fakultetu košta oko 5.000 evra, ali Jelena je, kao i većina srpskih državljana koji studiraju na "Bokoniju", dobila stipentiju ovog fakulteta.

Par se upoznao 2005. godine preko zajedničkih prijatelja, dok Nole još nije bio planetarno popularan. Teniser ju je prvi put predstavio javnosti na turniru u Amersfortu u julu 2006. godine. Često je obilazila Monte Karlo u kojem danas porodica Đoković živi.

foto: Profimedia

- Ja poslednjih 14 godina ne živim u Srbiji, i ne živim u sistemu u kome žive naši mladi ljudi. Moj prvi posao bio je sa 16 godina u parfimeriji. Zatim sam radila u kladionici, kao šankerka, pravila sam kafe, sokove, i taj posao radila sam kako bih zaradila za kartu do Italije, i otišla na studije – ispričala je Jelena jednom prilikom za "Prvu".

foto: Profimedia

- Hranila sam se u studentskoj menzi. Zahvaljujući stipendiji, svaki obrok koji podrazumeva predjelo, glavno jelo i desert, koštao nas je upola manje nego bilo gde da jedemo. Hrana nije bila ukusna, ponekad ni previše zdrava, ali barem sam jela konkretan obrok. Nedeljom ili praznicima kada menza nije radila, snalazili smo se, skupljali novac i kuvali zajedno - istakla je Jelena svojevremeno na svom blogu.

foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Jelena je nekada bila zaista pravi devojčurak, što se može primetiti i na slikama koje možete videti u nastavku. Nenapadna odeća, prirodna kosa i osmeh - to su bila njena oružja.

1 / 6 Foto: Profimedia

kurir.rs / Blic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track