MEDVEDEV ZAUSTAVIO ĐOKOVIĆA U POLUFINALU SINSINATIJA: Ruski teniser u drugom setu pravi svoj prvi brejk i servisima 200 na sat dolazi do pobede!
Foto: AP

SINSINATI

MEDVEDEV ZAUSTAVIO ĐOKOVIĆA U POLUFINALU SINSINATIJA: Ruski teniser u drugom setu pravi svoj prvi brejk i servisima 200 na sat dolazi do pobede!

Tenis -

SINSINATI - Novak Đoković neće braniniti titulu osvojenu prošle godine u Sinsinatiju. Prvi teniser sveta poražen je u polufinalnom duelu od Rusa Danila Medvedeva rezultatom 6:3, 3:6, 3:6. Protivnik ruskom teniseru u borbi za trofej biće Belgijanac David Gofan.

Početak meča nije najavljivao ovakav rasplet događaja. Novak je odlično ušao u duel, napravio brejk u šestom gemu, koji je uspeo da sačuva i rutinski dođe to trijumfa u prvom setu.

I drugi set naš teniser je započeo u istom ritmu sve do rezultata 3:3. Medvedev se tada budi, podiže nivo igre i agresivnost i pravi svoj prvi brejk na meču koji mu je bio dovoljan da izjednači rezultat na 1:1. Rus je promenio način igre, počeo je da skraćuje poene i podigao nivo servisa što mu je i donelo željeni rezultat.

Medvedev je i treći set započeo kako je završio drugi, došavši do brejka već u trećem gemu odlučujućeg seta. Đoković je do kraja meča pokušavao da stigne prednost odličnog Rusa koji mu to ipak nije dozvolio.

Rus je tako ostvario i drugu vezanu pobedu iz pet duela za Đokovićem.

Protivnik Medvedevu u borbi trofej u Sinsinatiju biće Belgijanac David Gofen koji se plasirao u u svoje prvo finale turnira Masters serije savladaši Francuza Rišara Gaskea sa ubedljivih 6:3, 6:4 za sat i 17 minuta igre.

danil medvedev
danil medvedevfoto: AP

Tok meča:

01.54 - Кraj meča. Novak neće braniti titulu, Medvedev osvaja i treći set rezultatom 6:3.

01.49 - Medvedev na korak od pobede u ovom meču, naš teniser servira za nastavak duela - 3:5.

01.36 - Novak rutinski osvaja gem na svoj servis i prekida mini seriju Medvedeva - 2:3.

01.30 - Problemi za Đokovića, Medvedev mu oduzima servis u trećem gemu za prednost od 2:1. Ruski teniser značajno je podigao nivo igre.

01.26 - I na startu trećeg, odlučujućeg seta, teniseri sigurni na svoj servis - 1:1.

01.20 - Rus osvaja drugi set rezultatom 6:3 za 35 minuta igre. Pad koncentracije Đokovića u finišu seta omogućio je Medvedevu da se rezultatski vrati u meč.

01.18 - Pad u igri našeg tenisera, Medvedev pravi brejk i imaće priliku da na svoj servis izjednači rezultat u setovima.

01.08 - Novak bez problema osvaja gem na svoj servis - 3:3.

01.04 - Medvedev sa dva as udarca spasava brejk loptu. Ruski teniser zatražio je pomoć lekara po završetku gema.

01.00 - I u naredna dva gema teniseri sigurni na svoj servis - 2:2. Ruski teniser, u pauzi između gemova, požalio se na problem sa mišićem ruke.

00.52 - Bez brejka na startu drugog seta - 1:1.

00.44 - Đoković rutinski osvaja prvi set rezultatom 6:3. Visok nivo igre našeg tenisera koji nije dozvolio Rusu da se razigra u prvom setu. Prvi set trjajo je 35. minuta.

00.37 - Brejk potvrđen, Novak vodi sa 5:2 i na korak je od osvajanja prvog seta.

00.34 - Đoković prvi pravi brejk na meču i stiže do prednosti od 4:2. U dosadašnjoj igri našeg tenisera ne primećuje se bilo kakav problem sa eventaulnim bolovima u laktu zbog kojih je u četvrtfinalnom duelu protiv Luke Puja bio prinuđen da zatraži lekarsku intervenciju.

00.23 - Još jednom Đoković i Medvedev lako osvajaju poene na svoj servis - 2:2.

00.16 - Oba tenisera započeli su meč osvojenim gemovima na siguran servis - 1:1.

00.10 - Počeo je meč, naš teniser prvi na servisu...

00.05 - Đoković i Medvedev izašli su na Centralni teren kompleksa u Sinsinatiju. Sledi zagrevanje a uskoro i početak polufinalnog meča.

23.55 - Belgijanac David Gofen plasirao se u u svoje prvo finale turnira Masters serije savladaši Rišara Gaskea 6:3, 6:4.

Kurir / E.K.

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track