PORAZ KOJI MOŽE RAFU MNOGO DA KOŠTA: Nadal sa Đokovićem igra i pre finala Rolan Garosa VIDEO
Foto: Profimedia

SVI SU U ŠOKU

PORAZ KOJI MOŽE RAFU MNOGO DA KOŠTA: Nadal sa Đokovićem igra i pre finala Rolan Garosa VIDEO

Tenis -

Nemački teniser Aleksander Zverev priredio je iznenađenje u četvrtfinalu mastersa u Madridu pošto je pobedio drugog igrača sveta Španca Rafaela Nadala sa 6:4, 6:4.

Šesti teniser na ATP listi je do pobede došao za sat i 47 minuta igre.Ovo je nemačkom teniseru prva pobeda protiv Nadala na šljaci.

Zbog tog poraza Nadal od ponedeljka neće biti drugi teniser sveta. Španac je, naime, stekao 180 ATP bodova. Toliko bi mu pripalo i da nije učestvovao jer po novim pandemijskim pravilima o bodovanju dobija bar polovinu osvojenog na poslednjem izdanju pomenutog turnira, a 2019. je ispao u polufinalu što mu je tada donelo 360 bodova.

Dakle, Rafa će sa 9.810 dosadašnjih bodova pasti na 9.630, a Medvedev će sa 9.700 ATP bodova skočiti bar na 9.780. Od 110 razlike za španskog asa, došlo se tako do njegovih 150 bodova zaostatka za Rusom, koji će od ponedeljka biti drugi teniser sveta.

Dodatna muka za Nadala je činjenica da na Mastersu u Rimu, a zbog promene pravila o bodovanju, usled pandemije koronavirusa ne može da uveća saldo, pa će sa trećeg mesta ATP liste dočekati žreb za Rolan Garos.

Kako će Nadal biti treći nosilac na žrebu za Rolan Garos, Novak Đoković prvi, a Medvedev drugi, to znači da će se Srbin i Rus svakako naći u odvojenim polovinama žreba i neće moći međusobno da igraju na pariskoj šljaci sve do finala. Međutim, ako Rafa "upadne" u Đokovićevu polovinu žreba, moći će s Novakom da se sastane već u polufinalu turnira čiji je apsolutni rekorder sa 13 titula.

Poslednju je osvojio prošle godine, kada je savladao upravo Novaka Đokovića. 6:0, 6:2, 7:5.

Zverev će u polufinalu Mastersa u Madridu igrati protiv četvrtog igrača sveta Austrijanca Dominika Tima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track