NJEGOVO VELIČANSTVO NOVAK! Đoković se vratio JAČI NEGO IKAD! Cicipas pao u NAJLUĐEM MEČU u sezoni za šestu titulu u Rimu!
Foto: Profimedia

SPEKTAKL U VEČNOM GRADU

NJEGOVO VELIČANSTVO NOVAK! Đoković se vratio JAČI NEGO IKAD! Cicipas pao u NAJLUĐEM MEČU u sezoni za šestu titulu u Rimu!

Tenis -

Duže od šest meseci smo čekali na ovo i konačno smo dočekali! Novak Đoković je osvojio prvi titulu još od novembra 2021. godine!

U finalu mastersa u Rimu, najbolji teniser sveta je pobedio Stefanosa Cicipasa u dva potpuno luda seta 6:0, 7:6 (7:5).

Novak je odigrao verovatno najluđi meč u sezoni, osvojio je prvu titulu još od novembra 2021. godine i mastersa u Parizu, a ukupno 38. na turnirima iz ove kategorije, stigao je do 1.001. pobede u karijeri, postao je najstariji osvajač mastersa u Rimu i prvi put je osvojio ovaj turnir bez izgubljenog seta!

Aslan Karacev, Sten Vavrinka, Feliks Ože-Alijasim, Kasper Rud i na kraju - Stefanos Cicipas. Tako je izgledao put Đokovića do titule u Rimu.

Potpuno ludi meč počeo je kao iz snova za najboljeg tenisera sveta. Taj prvi set je verovatno najbolji koji je Đoković odigrao ove sezone.

Cicipas nije imao rešenje za današnjeg rivala, a publika u prestonici Italije je u finišu seta gubila strpljenje. Platili su navijači puno para da bi prisustvovali ovom finalu, pa im nije bilo drago što je prvi set završen za 30 minuta igre.

Međutim, u nastavku su dobili ono što su želeli - veliku borbu.

Cicipas je rano napravio brejk, stigao je do ozbiljnih 5:2, ali tada je usledio povratak Novaka. Vezao je tri gema srpski teniser, u poslednjem trenutku se vratio u set.

U nastavku su obojica obezbedili taj-brejk, u kojem je Đoković bio bolji od petog tenisera sveta.

1 / 7 Foto: Profimedia

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu!

Đoković - Cicipas 6:0, 7:6 (7:5)

Drugi set:

Taj-brejk:

7:5 - KRAJ MEČA!

6:5 - Meč lopta za Đokovića, serviraće njegov protivnik.

5:5 - Uf, vratio se Cicipas.

5:4 - Još jednom. Uradio je Cicipas šta je morao, sada mu je potreban poen na Novakovom servisu.

5:3 - Dobar je bio Grk.

5:2 - Pritisak je na CIcipasu koji i dalje ima jedan mini brejk zaostatka.

4:2 - As! Teniseri menjaju strane u trenutku kada Novak ima prednost od mini brejka.

3:2 - Evo mini brejka! Đoković ima prednost.

2:2 - Grk izjednačuje.

2:1 - Čudna situacija... Novakov drugi servis išao je brzinom od samo 111 kilometara na čas, ali poen je pripao Srbinu.

1:1 - Odgovara Novak Grku.

0:1 - Cicipas je prvi servirao u taj-brejku.

6:6 - Biće taj-brejk. Posle Cicipasa i Đoković je osvojio gem bez izgubljenog poena. Zanimljivo je da je opet Novak odservirao as za kraj servis gema.

5:6 - Cicipas je prekinuo seriju Novaka od tri vezana servis gema, bez izgubljenog poena je obezbedio igranje taj-brejka u drugom setu.

5:5 - To je to! Novak se u potpunosti vratio u drugi set!

4:5 - Brejk! Zaista čudan meč! Posle svega što se desilo, Cicipas je bio pred osvajanjem drugog seta i izjednačenjem, ali Đoković je u poslednjem trenutku vratio brejk i sada ima priliku da u drugom setu ipak završi posao u finalu.

3:5 - Još jednom je asom Novak završio svoj gem, ali sada dolazi teži deo posla. Brejk mora da "padne" u narednom gemu.

2:5 - Šteta, imao je Novak 0:15, pa potom i 15:30, ali gem bez većih komplikacija je pripao Cicipasu.

2:4 - Ludo finale u Rimu... Nakon nule u prvom setu, Novak se sada suočio sa novom brejk loptom. Uspeo je da se izvuče ovog puta. Trećim as udarcem na meču je Đoković završio gem. Grk se i dalje nalazi blizu osvajanja prvog seta, ali situacija je drastično drugačija.

1:4 - Nekoliko odličnih poena u petom gemu ovog seta koji je pripao Cicipasu nakon što je Grk odservirao prvi as na meču. Publika je u ovim trenucima apsolutno na strani petog tenisera sveta.

1:3 - Brejk! Prvom duplom servis greškom na meču je Đoković otvorio četvrti gem drugog seta, a time je pogurao Cicipasa do dve vezane brejk lopte. Prvu je iskoristio Grk i tako stigao do ozbiljnije prednosti u drugom delu igre.

Novaku problem pravi drugi servis, jer nije osvojio nijedan poen koji se igrao nakon što je promašio prvi servis.

1:2 - U igri je Grk, za razliku od prvog seta. Neće Novaku biti lako, uprkos furioznom početku i setu bez izgubljenog gema.

1:1 - Bez izgubljenog poena za Novaka u prvom servis gemu u drugom setu. U njemu je Srbin odservirao drugi as na meču. Pored servisa, Đokovića odlično služi i forhend.

0:1 - Konačno - prvi gem za Stefanosa Cicipasa! Većinski deo navijača je shvatio da je Grku potrebna podrška, pa su odlučili da mu je pruže na startu drugog seta.

Zanimljivo je da je Đoković samo tri puta pre ovog meča osvojio set u finalu mastersa bez izgubljenog gema.

Prvi set:

6:0 - Kraj seta! Neverovatno! Đoković je uništio Cicipasa, petog igrača sveta u prvom setu. Navijači su potpuno razočarani onime što su videli u prvom delu igre koji je trajao pola sata, toliko da su se čuli i zvižduci za Grka.

5:0 - Brejk! Ovo je već pakao kroz koji prolazi Cicipas u prvom setu finala... Spasio je dve vezane brejk lopte, ali jednostavno ne može da se nosi sa Novakom.

4:0 - Odservirao je Đoković i prvi as na meču. Apsolutno dominira protiv Cicipasa koji, poput Kaspera Ruda u polufinalu, "kasni" na meč protiv Novaka.

3:0 - Brejk! Duplom greškom je Cicipas poklonio Novaku novu brejk loptu što je Đoković oberučke prihvatio, iako je Grk imao i 40:15. Fenomenalan početak najboljeg tenisera sveta.

2:0 - Šest vezanih poena je osvojio Novak pre prvog koji je pripao Grku. Lagano je Đoković stigao do dva gema prednosti.

1:0 - Brejk! Početak iz snova za Đokovića! Meč je počeo servisom Cicipasa koji na otvaranju finala nije osvojio nijedan poen!

Uoči meča:

Novak na popularnom "Foro Italiku "u "večnom gradu" napada prvu titulu u 2022. godini!

Kladionice kažu: Novak favorit!

Kladionice su izbacile kvote za ovaj meč i Đoković je apsolutni favort za osvajanje titule.

Kvota na pobedu Srbina je 1.44, a na trijumf grčkog tenisera 2.75.

kvote
foto: Printscreen
kvote
foto: Printscreen

Prenos meča

Pohod na šestu titulu u Rimu Đoković započinje u 16 časova, a direktan prenos ovog meča neće moći da prati dobar deo ljubitelja tenisa u našoj zemlji jer je prenos na "Sport klubu".

Ukoliko niste u mogućnosti da pratite meč uživo ostanite uz Kurir sport i na našem blogu iz minuta u minut pratite sva dešavanja sa "Foro Italika".

Novak Đoković
foto: Profimedia

1.000. pobeda u karijeri

Pobedom nad Kasperom Rudom u polufinalu Mastersa u Rimu Novak je ušao u klub 1.000.

Prvi reket sveta se pridružio Džimiju Konorsu koji je imao 1274 pobede u karijeri, Rodžeru Federeru (1242 pobede), Ivanu Lendlu 1068 pobeda i Nadalu koji je stigao do 1051 trijumfa.

Put do finala

Novak je u polufinalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda, a Cicipas je bio bolji od Aleksandra Zvereva iz Nemačke.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa tih mečeva:

Protivnik je peti teniser sveta, Grk Stefanos Cicipas, sa kojim je Novak do sada osam puta odmerio snage i bio daleko uspešniji - 6:2 je u pobedama u korist srpskog asa.

Novak je u Madridu nagovestio, a u Rimu potvrdio da je na sjajnom putu da se vrati u formu koja ga je krasila pre nemilih događaja u Australiji i nema sumnje da će pun samopouzdanja otići na Rolan Garos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track