MALI BUDA: Novak odmara u budističkom hramu
Foto: REUTERS

Vimbldon

MALI BUDA: Novak odmara u budističkom hramu

Tenis -
Jasno je da ima mnogo pritiska i stresa i svega, pa vam treba neko mesto gde znate da možete da se isključite i napunite baterije, kaže najbolji igrač sveta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je nakon pobede nad Amerikancem Bobijem Rejnoldsom, da posećuje jedan budistički hram kako bi pobegao od uzavrele atmosfere grend slema.

Đoković se plasirao u šesnaestinu finala gren slema u Vimbldonu savladavši Rejnoldsa u tri seta - 7:6, 6:3, 6:1, a Rojters navodi da je na taj način na terenu ponovo "uspostavljen red nakon vatrometa prethodnih dana".

"Tamo je veoma mirno i tiho. Odsedam u kući koja je veoma blizu. To je uobičajeno mesto koje svi posećujemo", kazao je Đoković, upitan da prokomentariše posete lokalnom budističkom centru.

"Volimo Vimbldon i London uopšte, jer ima tako mnogo prelepih parkova i prirode, mesta na kojima možete da pobegnete tokom te dve sedmice grozničave grend slem atmosfere", rekao je svetski broj jedan.

"Jasno je da ima mnogo pritiska i stresa i svega, pa vam treba neko mesto gde znate da možete da se isključite i napunite baterije...Ne mogu mnogo da pričam o tome. To je na neki način privatna stvar. Ali samo mogu da kažem da je to mirna i veoma lepa sredina gde volim da provodim vreme", istakao je Đoković.

Britanska agencija navodi da je u meču Đokovića protiv 156. tenisera sveta bilo malo realnih šansi za preokret, ali da je, nakon što su Rodžer Federer i Rafael Nadal rano izbačeni iz takmičenja, ipak bilo izvesne napetosti, bar u ranim fazama današnje igre."Mislim da to što su vrhunski igrači izgubili u poslednjih nekoliko dana daje dovoljno razloga svima nama da nikad ne potcenimo nijednog protivnika i ne gledamo tako daleko", kazao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track