RIM NE PAMTI OVAKAV DAN: Evo koji je teniser danas doživeo najveću blamažu
Foto: Reuters

Seča favorita

RIM NE PAMTI OVAKAV DAN: Evo koji je teniser danas doživeo najveću blamažu

Tenis -

Rim ne pamti ovako čudan dan na svom turniru Masters serije kakav je bio ovog četvrtka.

Jeste je Novak Đoković izgubio set "sa nulom" od Tomaša Belučija, jeste se Rafael Nadal namučio sa Nikom Kirjosom, ali sve to je ništa šta su svojim navijačima priredili Švajcarci Rožer Federer i Sten Vavrinka, Španac David Ferer, a naročito Čeh Tomaš Bedih.

Talentovani Austrijanac Dominik Tim pobedio je u trećem kolu Federera, koji već dugo ima probleme s leđima - 7:6, 6:4.

"Znao sam da nisam dovoljno spreman za bilo kakav dobar rezultat ovde u Rimu", rekao je Federer i dodao da mu je od rezultata u Rimu bitnije kako će igrati u narednim mesecima.

"Vreme do Pariza i Rolan Garosa počinje da otkucava. Način na koji sada igram nikada neće biti dovoljno dobar za dobre rezultate u Parizu... Ipak, imam dosta samopouzdanja i verujem da ću na neki način biti na dobrom nivou tokom Rolan Garosa", dodao je Federer.

Njegov zemljak Vavrinka poražen je od Argentinca Huana Monaka 7:6, 3:6, 4:6, a Ferera je eliminisao Francuz Lukas Puil 6:4, 6:1, posle samo 62 minuta igre.

A onda je usledila Berdihova blamaža.

Belgijski teniser David Gofan ga je deklasirao sa 6:0, 6:0 za samo 49 minuta igre. Gofanu je ovo prva pobeda na ATP turu koju je ostvario maksimlanim rezultatom, a Berdihu prvi poraz tim rezultatom. Češki teniser je osvojio ukupno 15 poena na meču. Gofan će se u četvrtfinalu turnira masters serije u Rimu sastati sa Britancem Endijem Marejem, koji je savladao Žeremija Šardija sa 6:0, 6:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track