NOVAKU TITULA: Federer predao finale,  Đoković u egzibiciji protiv Mareja
Foto: AP

Završni Masters

NOVAKU TITULA: Federer predao finale, Đoković u egzibiciji protiv Mareja

Tenis -
Srpski teniser pokušaće da osvoji treću uzastopnu, ukupno četvrtu titulu u Londonu, Federer priželjkuje sedmi naslov
1 / 2 Foto: AP

Švajcarscki teniser Rodžer Federer predao je finale završnog Mastersa u Londonu Novaku Đokoviću zbog povrede.

Meč je trebao da se igra od 19 časova.

Ovo je četvrta titula, treća uzastopna za srpskog tenisera na završnim Mastersima.

Đoković je sa tri uzastopne pobede ranije obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

Đoković je osvojio 2.075.000 dolara, a ujedno je osvojio 1.500 ATP poena.

Fantastični srpski teniser osvojio je sedmi trofej ove sezone, ukupno 48. titulu u karijeri, od čega sedam na gren slem turnirima, a 21 na mastersima, četiri na završnim.

20:12 - Đoković savladao Mareja u egzibicijiNovak Đoković i Endi Marej su odigrali egzibicioni meč za publiku, u kojoj je bio i Žoze Murinjo. Po dogovoru, igrali su do osam gemova, a Đoković je pobedio 8:5.

19:32 - Federer 40 minuta pre početka finala saopštio odluku da ne igra

19:31 - Đoković dobio pehar

#TeamDjokovic #idemooo #nolefam #London

A photo posted by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on Nov 11, 2014 at 10:18am PST

19:11 - Đoković i Marej u egzibicijiPosle dodele pehara Đoković i Britanac Endi Marej odigrali su u O2 Areni egzibicioni meč.

19:06 - Đoković: Nisam želeo titulu na ovakav načinNajbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je srećan zbog odbrane titule na završnom mastersu u Londonu, ali da nije želeo da je osvojo na ovakav način."Naravno da ovo nije način na koji sam želeo da osvojim trofej. Svakako to nije želeo ni Rodžer, jer verujem da je iole bio spreman da izađe na teren da bi to uradio. Njemu predstoji i važno finale Dejvis kupa ovog vikenda. Ovo je trebalo da bude finale dvojice najboljih na svetu, prvi put neće biti odigrano i žao mi je zbog toga. Ja sam imao uspešnu sezonu, ovde sam treću godinu zaredom neporažen, ali posle svega što se desilo ne mogu da pričam o svojim dostignućima. Ovo je kruna sezone, moj tim i ja smo veoma zadovoljni onim što smo uradili", zaključio je Đoković.

18:53 - Federer: Nisam želeo da rizikujem težu povreduŠvajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da nije želeo da rizikuje težu povredu, nakon što je odustao od finalnog meča završnog turnira sezone u Londonu protiv branioca titule Novaka Đokovića."Žao mi je što sam ovde u trenerci, nespreman sam za igru iako nisam želeo da se završi ovako. Međutim, nisam mogao da preuzmem rizik i zadobijem ozbiljniju povredu", rekao je Federer novinarima na terenu O2 Arene.

18:31 - Federer predao finale zbog povrede, titula Novaku ĐokovićuNajbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je bez borbe titulu na završnom mastersu sezone u Londonu pošto je drugi finalista, Švajcarac Rodžer Federer, odustao od meča zbog povrede.

Veliko finale trebalo je da bude odigrano u O2 Areni od 19 sati, ali je Federer, šestrostruki šampion završnog mastersa, bio primoran da se povuče zbog povrede leđa.

Svetskom broju jedan Đokoviću pripala je treća uzastopna titula na završnom turniru sezone, a prethodno je impresivnim igrama pobedio Marina Čilića, Stanislasa Vavrinku, Tomaša Berdiha i u polufinalu Keija Nišikorija.

Đoković je sa tri uzastopne pobede ranije obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track