(VIDEO) ĐOKOVIĆ SE POIGRAVAO: Nole pregazio Vavrinku, protiv Berdiha za polufinale završnog Mastersa
Foto: Tanjug / AP

Posle Čilića pao i Stanislas

(VIDEO) ĐOKOVIĆ SE POIGRAVAO: Nole pregazio Vavrinku, protiv Berdiha za polufinale završnog Mastersa

Tenis -
Srpski teniser će u slučaju pobede nad Čehom osigurati prvo mesto na ATP listi na kraju godine

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je večeras Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:0 i došao nadomak plasmana u polufinale završnog turnira sezone u Londonu.

Ovim uspehom Đoković je takođe na korak da osigura čelnu poziciju ATP liste na kraju godine pošto mu je za to potrebna još jedna pobeda.

Meč 2. kola A grupe pokazao je da će srpski teniser gotovo izvesno uspeti da ostvari cilj, jer je protiv Vavrinke, trenutno svetskog broja četiri, ponovio igru iz startnog duela protiv Marina Čilića i prosto počistio rivala sa terena.

Đoković je igrao tako da je gledalište u O2 Areni ostavio gotovo bez daha. Potpuno je dominirao, a spektakularnim tenisom pokazao zbog čega je trenutno najbolji igrač današnjice.

Raspoloženi srpski as oduševio je navijače u svim segmentima igre, Vavrinka je bio bez ikakvih izgleda da mu se ozbiljnije suprotstavi, pa je položio oružje nakon samo nešto više od sat borbe.

Đoković se na pravi način revanširao Švajcarcu za poraz na ovogodišnjem Australijan Openu i zabeležio 16. pobedu u njihovom 20. međusobnom okršaju.

Srpski teniski majstor u poslednjem kolu A grupe u petak igra protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je ranije danas u prvom meču savladao Čilića sa 6:3, 6:1.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je veoma zadovoljan posle briljantne pobede nad Stanislasom Vavrinkom istakavši da ga nije pokolebao loš start meča i gubitak prva dva gema.

Đoković je spektakularnom igrom savladao Švajcarca sa 6:3, 6:0 i došao nadomak plasmana u polufinale završnog turnira sezone, ali i na korak da osigura čelnu poziciju na ATP listi na kraju godine, za šta mu je potebna još jedna pobeda.

"Bilo je očigledno da nisam počeo tako sjajno nakon što sam izgubio dva početna gema. Vavrinka je tada odigrao veoma dobro, ali ja nisam bio frustriran i zadržao sam smirenost. Posle toga, bila je zaista neverovatna predstava", izjavio je srpski teniser posle meča.

Đoković, koji brani titulu u Londonu, nije izgubio u O2 Areni od 2011. godine, a sada je bez poraza u dvorani na 29 mečeva.

"Vavrinka je imao mnogo neiznuđenih grešaka, nije bio ni blizu svojih mogućnosti, a ja sam uspeo da uradim dobro ono što sam nameravao. Mislim da sam se veoma dobro kretao i pokrivao teren, menjao sam tempo i onemogućio ga da parira na pravi način. To je bio moj plan, odigrao sam dobro na celom terenu", kazao je Đoković.

U poslednjem kolu A grupe fantastični srpski teniser u petak igra protiv Čeha Tomaša Berdiha, a za plasman u polufinale Londona dovoljno je da osvoji jedan set.

Duel iz Londona možete gledati uživo OVDE

22:19 - KRAJ!!! 6:0Kraj meča između prvog i četvrtog tenisera na svetu - 6:3, 6:0.

22:15 - Đoković na gem od pobede - 5:0Potpuno je rasturio Švajcarca srpski teniser u drugom setu.

22:12 - Novi gem za Đokovića - 4:0Bez milosti je Đoković u drugom setu.

22:08 - Drugi brejk Đokovića u drugom setu - 3:0Nezaustavljiv je Novak Đoković. Srbin je stigao do 0:40 i potom na grešku Vavrinke stigao do 3:0.

22:05 - Đoković potvrdio brejk - 2:0Nije puno trebalo da Đoković potvrdi brejk.

22:01 - Brejk Đokovića na startu drugog setaGde je stao u prvom, Đoković je nastavio u drugom setu. Odmah u prvom gemu oduzeo je servis Vavrinki i poveo sa 1:0. Srpski teniser je propustio prvu, iskoristio drugu šansu.

21:55 - Kraj prvog seta - 6:3Novak Đoković je osvojio prvi set rezultatom 6:3.

21:52 - Vavrinka prekida nalet Đokovića - 5:3Švajcarac je uspeo da spase još jednu brejk loptu, u ovom slučaju set loptu, i na kraju posle duge razmene udaraca osvoji gem.

21:44 - Peti vezani gem Đokovića - 5:2Strašan nalet Đokovića je nastavljen. Malo se namučio na početku gema i svojim greškama dozvolio Vavrinki da stigne do 15:30, ali je jedan as, uz još dva odlična servisa rešio problem.

21:40 - Novi brjek Đokovića - 4:2Đoković dobija četvrti gem zaredom i to bez izgubljenog poena. Dobio je 17 vezanih poena.

21:36 - Preokret srpskog igrača, treći uzastopni gem - 3:2Vrlo brzo je Đoković potvrdio brejk iz prošlog gema. Lako, bez većih poteškoća preokreće rezultat u svoje vođstvo.

21:33 - Brejk Đokovića! - 2:2Srpski teniser osvaja drugi uzastopni gem, samim tim vraća brejk zaostatka.

21:29 - Prvi gem za Đokovića - 1:2Bez izgubljenog poena, za manje od dva minuta Đoković stiže do svog prvog gema u meču.

ATP world tour x 4 #atp #o2arena #tennis #djokovic #wawrinka #london #england #uk

A photo posted by @ryanriley33 on Nov 11, 2014 at 12:29pm PST

21:27 - Vavrinka potvrdio brejk - 0:2Švajcarac je fantastičan na startu meča. Ne samo da dobro igra u polju, već pravi poene za TV špice.

21:21 - Vavrinka oduzima servis Đokoviću u prvom gemu - 0:1Švajcarac je od starta krenuo ofanzivno, koristio je igru u polju i iskoristio je treću brejk loptu. Đoković je prve dve spasao igrajući na forhend rivala, ali treću nije uspeo.

21:14 - Počeo je meč, Novak prvi servira

20:41 - Slobodno vreme Novak iskoristio za druženje sa pevačem grupe "One direction"

20:35 - Najbolji svetski teniser Novak Đoković, ima vrednu kolekciju Seiko satova, koja je izložena na posebnom mestu tokom Mastersa u Londonu20:10 - Vavrinka dobio poslednji međusobni duelIako je u debelom zaostatku u međusobnim mečevima, Vavrinka može da se pohvali da je dobio poslednji duel. Švajcarac je u četvrtfinalu Australijan opena slavio sa 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.20:05 - Đoković vodi 15:3 protiv ŠvajcarcaOvo će biti 19. međusobni duel Srbina i Švajcarca. Đoković vodi sa 15:3.

20:00 - Obojica tenisera zabeležila ubedljive pobede u prvom koluĐoković i Vavrinka deklasirali su rivale u prvom kolu Mastersa. Vavrinka je prvo savladao Čilića za 58 minuta, a Đoković je za dva minuta manje bio ubedljiv protiv Čilića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track