(VIDEO) PROŠAO KROZ PAKAO I SKINUO PROKLETSTVO: Đoković se namučio, ali slomio Tima za četvrtfinale
Foto: Fonet

109 minuta borbe

(VIDEO) PROŠAO KROZ PAKAO I SKINUO PROKLETSTVO: Đoković se namučio, ali slomio Tima za četvrtfinale

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Austrijanca Dominika Tima 6:3, 6:4 u meču četvrtog kola turnira Masters serije u Majamiju.

Branilac titule u četvrtfinalu sastaće se sa Čehom Tomašom Berdihom.Žestoko se prvi reket sveta namučio sa talentovanim Timom i veoma teškim vremenskim uslovima za igru. Već od starta meča je bilo jasno da će igrači ostajati bez daha, što se kasnije i pokazalo tačnim.Đoković nije prikazao igru na svom nivou. Mnogo je grešio, primera radi, napravio čak devet duplih servis grešaka, ali je najbolje igrao u ključnim momentima. Uspeo je da spase 14 od 15 brejk lopti! I to četiri u poslednjem gemu!Taj poslednji gem bio je najduži na meču (iako su prethodno dva u prvom setu, takođe na Novakov servis, trajala oko deset minuta). Trajao je 14 minuta! Đoković je iskoristio tek četvrtu meč loptu!

Prvi reket sveta je imao samo šest vinera i čak 34 neiznuđene greške!

Rovovska borba je trajala 109 minuta.

Ujedno, Novak je skinuo prokletstvo centralnog terena, koji je ove sezone bio koban za veliki broj favorita.

Austrijanac je nagovestio veliki potencijal. U meč je ušao sa previše respekta, ali se brzo oslobodio i sada može da se hvali da je zaista silno namučio najboljeg na svetu. Tim je 14. na ATP listi, a po svemu prikazanom, brzo će da napreduje.

Bio je ovo njihov drugi duel i druga pobeda Đokovića. Prethodno su se sreli 2014. u Šangaju.

Na putu ka polufinalu Đokoviću stoji Berdih, koji je posle velike borbe savladao Francuza Rišara Gaskea - 2:1.Đoković i Berdih, trenutno sedmoplasirani na ATP listi, sastajali su se 24 puta, a Novak je zabeležio čak 22 pobede. Srbin je dobio njihovih devet prethodnih duela.

TOK MEČA:

Drugi set:

KRAJ - 6:4! Ovaj gem trajao je 14 minuta! Tim je propustio četiri brejk lopti, a Novak je iskoristio četvrtu meč loptu!

5:4 - Novak je otaljao ovaj gem, fokusirajući se na sledeći, u kome servira za meč i plasman u četvrtfinale.

5:3 - Ni ovaj gem Đoković nije osvojio bez borbe.

4:3 - BREJK! Čim je pretrpeo brejk, Novak je uzvratio istom merom i načinio veliki korak ka četvrtfinalu.

3:3 - BREJK! Tim je iskoristio 11. brejk loptu! U stvari, Đoković je na 30:40 napravio duplu servis grešku, pa se borba u drugom setu vratila na početak.

3:2 - Sada je srpski teniser propustio brejk priliku, ali onda je proradio servis Austrijanca, koji je tako sačuvao nadu.

3:1 - JOŠ DVE BREJK LOPTE U OVOM GEMU, A UKUPNO DESET spasao je Đoković. Bilo je 15:40! Usledio je viner, pa serija dobrih servisa za četiri vezana poena i potvrdu brejka iz prošlog gema.

2:1 - BREJK! Novak je iskoristio prvu brejk loptu, dubokim riternom naterao je rivala na grešku.

1:1 - Konačno je Đoković uzeo gem bez izjednačenja! Austrijanac je uzeo "samo" dva poena.

0:1 - Novak je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio, pa je zatim Tim dobio prvi gem u drugom setu.

Prvi set:

6:3 - AU KAKAV GEM! Tim je imao četiri brejk lopte! To znači ukupno osam u prvom setu! Ali, nijednu nije iskoristio. Novak je i u ovom gemu, koji je trajao devet i po minuta, mnogo grešio, naročito iz forhenda, ali svetski broj jedan je uvek bio na nivou kada je trebalo spasti brejk loptu. Na kraju, iskoristio je prvu set loptu!Posebno je zanimljivo bilo na jednoj brejk lopti kada je Tim opalio bekhend i počeo da se raduje. Novak je krenuo ka stolici i onako usput zatražio čelendž. Niko nije verovao, ali ispostavilo se da je loptica završila u autu, pa su igrači nastavili gem.

5:3 - Ovaj put Austrijanac nije tako lako uzeo gem, napravio je i dve duple servis greške, spasao je jednu brejk loptu, tojest set loptu, ali na kraju produžio prvi set.

5:2 - Ponovo se Novak silno namučio. Opet je spasao brejk loptu. Ali, ponovo je osvojio gem na svoj servis.

4:2 - Tim je ušao u ritam...Opet je osvojio gem bez izgubljenog poena.

4:1 - I treći gem na Novakov servis se igrao na razliku. Već drugi put je srpski teniser prokockao 40:15. Ipak, ponovo je osvojio gem i "odbranio" brejk prednosti.

3:1 - Dominik se definitivno opustio. Odlično je odigrao i prvi gem na meču dobio "sa nulom".

3:0 - KAKAV GEM! Trajao je više od deset minuta, a Đoković je spasao tri brejk lopte. Tim se oslobodio početnog straha, zaigrao je mnogo bolje. Međutim, Novak je u kritičnim momentima gema bio koncentrisaniji, pa je, između ostalog, uspeo da vrati neverovatno jak forhend rivala, kada su svi već pripisali brejk Timu.

2:0 - BREJK! Posle 15:15 usledila je dupla servis greška Tima, zatim promašen zicer, pa još jedna neiznuđena greška Austrijanca. Tim se očigledno uplašio velikog rivala.

1:0 - Nije lako Novak dobio prvi gem, u kome je napravio čak dve duple servis greške. Posle 40:15, bilo je 40:40, pa zatim još jedno izjednačenje... Na kraju, Đoković je uspeo da upiše prvi gem.

22:53 - Prvi servira Đoković.

22:50 - Zagrevanje je u toku

22:45 - Tenieri izlaze na teren

22:30 - Podsetite se kako je Đoković savladao Edmunda i Souzu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track