(VIDEO) NOVAK U MAJAMIJU JURI NOVE REKORDE: Đokovića žreb vodi na Federera u polufinalu
Foto: Profimedia

Iz Kalifornije u Floridu

(VIDEO) NOVAK U MAJAMIJU JURI NOVE REKORDE: Đokovića žreb vodi na Federera u polufinalu

Tenis -
Srpski teniser Novak Đoković počeće odbranu titule na turniru Masters serije u Majamiju sa pobednikom duela Kajl Edmund (Velika Britanija) - Jirži Veseli (Ćeška).

To će biti meč drugog kola, jer je Đoković u prvom slobodan. U trećem bi rival trebalo da mu bude Slovak Martin Kližan, a u četvrtom Austrijanac Dominik Tim ili ponovo Španac Felisijano Lopez, sa kojim se sreo i u Dubaiju i u Indijan Velsu. Prvi reket sveta bi u projektovanom četvrtfinalu išao na Čeha Tomaša Berdiha ili eventualno Francuza Rišara Gaskea.

Polufinale bi moglo da donese još jedan derbi između Đokovića i Rodžera Federera.

U drugom delu žreba su Endi Marej, Sten Vavrinka, Rafael Nadal...

Đoković je turnir u Majamiju osvajao pet puta, a pokušaće da četvrti put objedini titule iz Indijan Velsa i Floride.

Ako trijumfuje, postaće rekorder po broju Masters trofeja, jer sada prvo mesto deli sa Nadalom, sa po 27.

Viktor Troicki je takođe slobodan u prvoj rundi, a rival u drugom kolu biće mu Servantes ili mladi Rubljov, dok će Dušan Lajović na startu turnira igrati protiv kvalifikanta.

I Ana Ivanović i Jelena Janković su slobodne na startu.

U drugoj kolu Ana će se sastati sa boljom iz duela dve Brazilke, Telijane Pereire i Maje Beatriz Hadad, dok će Jelena za rivalku imati ili Betani Matek Sends ili kvalifikantkinju.

Ivanovićevoj na putu dalje stoje Timea Bačinski, Agnješka Radvanjska i Simona Halep, dok su Jelenine projektovane protivnice u nastavku takmičenja Viktorija Azarenka, Garbinje Muguruza i Karla Suarez Navaro ili Venus Vilijams.

Srbija bi mogla da dobije još jednu predstavnicu u glavnom žrebu. Na startu kvalifikacija Aleksandra Krunić igra sa Anastasijom Sevastovom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja