STANAR STARAČKOG DOMA: Hvala vam, Kurir me spasao najtežih muka
Foto: Marina Lopičić

Dragan Momčilović konačno slobodan

STANAR STARAČKOG DOMA: Hvala vam, Kurir me spasao najtežih muka

Društvo -
Više nisam gladan, sad sam konačno jeo kao čovek, kaže Dragan

BEOGRAD - Vratio se normalnom životu.Više ne osećam glad, konačno sam jeo kao čovek. Dali su mi i kobasice i hleb, ma milina... Ne pamtim kad sam poslednji put ovoliko jeo.Ovo je za Kurir juče ispričao Dragan Momčilović, koji je pre dva dana iz nelegalnog staračkog doma u Kumodražu privremeno prebačen u Centar za prihvatanje starih lica u Kumodraškoj ulici. Kako Momčilović kaže, kada su nadležni iz Centra za socijalni rad došli po njega, vlasnice staračkog doma, majka Gordana i ćerka Nevena Jončić, pobegle su u kuću i nisu želele da razgovaraju.Nov život- Svanulo mi je kad sam video te ljude da su došli da me vode. One su se samo zatvorile u kuću i nisu ni sa kim želele da komuniciraju. Verovatno su bile besne što su morale da mi vrate ličnu kartu i karticu iz banke. Živnuo sam čim sam kročio u ovo prihvatilište. Konačno imam svoju slobodu i konačno mi ljudi daju da jedem. Vi iz Kurira ste me spasli najgorih muka - kaže Momčilović. Prvoslav Nikolić, direktor Centra za prihvatanje starih lica, kaže da je Dragan Momčilović sada na sigurnom.- Momčilović je sit i naspavan, a počeo je da ide i u šetnje. Super se sada oseća - kaže Nikolić. Iz Ministarstva rada i socijalne politike rekli su nam da će danas obići centar za stara lica u Kumodražu da bi proverili da li su vlasnice Gordana i Nevena uradile sve što im je i naređeno.Kontrola- Sva stara lica iz tog doma biće prebačena u državne domove, a Dragan, pošto nema nikog od porodice, privremeno će biti smešten u prihvatilište, a onda će i on biti prebačen u neki od državnih domova. Mi ćemo proveriti da li je još neko ostao kod njih u domu, a tužilaštvo će dalje raditi svoj posao - kažu u Ministarstvu rada i socijalne politike.Podsetimo, ovaj dom u Kumodražu već godinama radi na crno, a njegove vlasnice Gordana i Nevena Jončić mučile su mnoge koji su u njemu bili smešteni. Štićenicima nisu davale normalnu hranu, već su morali da jedu samo kačamak i poparu, pa je tako Momčilović smršao više od 60 kilograma. Osim toga što su štićenike izgladnjivale, one su od njih uzimale penzije.

Momčilović: Hoću da mi vrate stanDragan Momčilović kaže da želi da istera pravdu i da želi da mu Gordana i Nevena vrate stan koji su mu uzele kao kompenzaciju za brigu o njemu.- Ne praštam, hoću svoje nazad. Nek mi vrate stan, ako ne može taj na Zelenom vencu, nek mi daju drugi, ne zanima me - kaže Momčilović.

Nevena: Neću da pričam s vamaEkipa Kurira juče je otišla do doma u Kumodražu u nadi da će uspeti da stupi u kontakt s vlasnicama. Međutim, kada su novinari stigli, Nevena Jončić je prišla vratima i zaključala ih.- Ko je to? Idite, ne želim da razgovaram s vama - bilo je jedino što je mlađa vlasnica Nevena rekla, da bi onda uzela telefon i kroz staklo na vratima pokušala da slika novinare Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track