POZNATI REAGOVALI NA MIRKINU IZJAVU O ŽENSKOJ DECI, A KIJA KOCKAR JE BILA NAJOŠTRIJA: Žena je ženi najveći neprijatelj i to je veliki PORAZ!
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

REAGOVALE JAVNE LIČNOSTI

POZNATI REAGOVALI NA MIRKINU IZJAVU O ŽENSKOJ DECI, A KIJA KOCKAR JE BILA NAJOŠTRIJA: Žena je ženi najveći neprijatelj i to je veliki PORAZ!

Stars -

Mirka Vasiljević šokirala je javnost svojim stavom o vaspitanju ženskog deteta, pa je isprovocirala i javne ličnosti kada je rekla da žensko mora da zna kad da zaćuti.

foto: Privatna arhiva

- Žensko mora da zna da je žensko, a to podrazumeva da zna da zaćuti kada treba, jer mi treba mudro da naučimo da ćutimo, jer onda može da opstane i brak, onda možete da dobijete šta god hoćete, ali malo da sačekate. S druge strane, da kao žensko bude dama, da se ne ponaša onako kako dami ne priliči. Da, jednostavno, bude pravična kroz život i da bude srećna - izjavila je Vasiljevićeva.

Kija Kockar prva se oglasila na Instagramu sa emotikonom gađenja, a onda je za Kurir objasnila šta tačno misli.

foto: Damir Dervišagić

- Svako ima pravo da vaspitava svoju decu kako god želi, ali dati medijski prostor ovakvoj izjavi u zemlji gde se mi žene i dalje borimo za svoju reč je krajnje bezobzirno i uvredljivo. Kako kažu, žena je ženi najveći neprijatelj. Na društvenim mrežama najuvredljivije komentare žena piše ženi i to je naš najveći poraz, zato ću Mirku mog odgovora poštedeti i verovati da se možda samo nespretno izrazila - poručila je oštro, a onda dodala da nema ništa protiv glumice lično.

- Ako se već vodi tom politikom da treba da zaćutimo mudro, to je trebalo i u ovom slučaju da primeni. I da se zna, ja ništa protiv Mirke lično nemam, ovo bih joj rekla i u lice da je poznajem, ali kao obična žena sam zgrožena takvim razmišljanjem - otvoreno je rekla Kockareva, dok je u Mirkinu odbranu stala njena svekrva Marina Rajević Savić.

foto: Damir Dervišagić

- Dok je u našoj Srbiji ovakvih mladih žena, supruga, majki, ćerki - ima nade - napisala je poznata voditeljka na Instagramu, dok se njen suprug ipak malo ogradio.

- Ja samo mogu da kažem da Mirka bolje zna od mene kako treba sa ćerkom, jer sam ja gajio sina - rekao je Mirkin svekar Dule Savić za Telegraf.rs. Glumica je kasnije pojasnila svoj stav.

- Nije dobro da uvek jedna strana dominira. Tako da, u tom kontekstu sam rekla da ume da zaćuti, a da odabere dobar momenat kad treba nešto da kaže. Jer, kad ja skočim na prvu loptu u odnosu sa Vujadinom, nekada se samo prolongira situacija i zakomplikuje, a da sam sačekala sat vremena i momenat kad smo sami, da dođemo kući, mnogo bih više postigla u tom momentu - istakla je glumica.

Kurir.rs/ Nevena Mijušković/ Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Vesna Stanojević Šta će očekivati od svoje ćerke

foto: Marina Lopičić

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević kaže da je iznenađena ovakvom izjavom jedne mlade žene. - Apsolutno se ne slažem s tim, jer je reč o očitoj diskriminciji ženske dece. Ako Mirka tako uči ćerku, šta će da očekuje jednog dana, kako da se ona ponaša. Možda je ona tako vaspitavana od svoje majke, ali sam iznenađena da mlada žena tako razmišlja, a toliko se radi na tome da ne sme da postoji diskriminacija i borimo se za rodnu radnopravnost - objasnila je Stanojevićeva.

Oprostila Vujadinu nestašluke

Kada je 2014. godine Mirka bila u sedmom mesecu trudnoće, u medijima su osvanule fotografije njenog supruga Vujadina Savića kako ga u noćnom provodu jaše nepoznata devojka. Mirka je očito tada sprovela taktiku zbog koje su je danas svi osudili, da žensko treba da zaćuti, pa je fudbaleru oprostila nestašluke.

REAGOVANJA

Nada Topčagić: Mirka, ne smeš da ćutiš!

foto: Dragan Kadić

- Mirku jako cenim i volim i njena izjava me je frapirala. Ne sme nikada da ćuti. Ja imam jezik odavde pa do Australije, čak i kad nisam u pravu, to mora sve da grmi. Ma, ne sme niko "a" da mi kaže, pa mora se imati mišljenje, inače ode sve u aut. Divim joj se kako uopšte tako i opstaje.

Lepa Lukić: I muškarac treba da zaćuti

foto: Damir Dervišagić

- Mirka možda jeste u pravu, ali i muškarac mora da zna kada da zaćuti. Ja nisam uvek ćutala, naročito ako znam da sam bila u pravu. S druge strane, ako počnemo odmah oči da vadimo, dođe do konflikta.

Zlata Petrović: Poštovanje je važno

foto: Damir Dervišagić

- To je relativna stvar, ali sam ipak u 57. godini naučila da znam kad treba da zaćutim. Vratila bih vreme da se zna ko je muško, a ko žensko, odnosno da postoji poštovanje. Sve se promenilo, pa bi i muškarci trebalo da znaju da naprave od žene ženu.

Maja Nikolić: Slažem se sa Mirkom

foto: Damir Dervišagić

- Ne vidim ništa loše i netačno u toj izjavi. Ja sam već pet godina u stabilnoj vezi i obično imam duge veze i ona je dala pravi recept kako na mudar način doći do cilja i naterati muškarca da uradi ono što je tebi potrebno. Najbitnije je da znaš kada treba da ućutiš da bi tako brak opstao. Apsolutno se slažem sa Mirkom.

Tamara Milutinović: Ja ne ćutim

foto: Damir Dervišagić

- Ja ne moram da ćutim i da trpim, ali dobijem to što želim. To zavisi od toga kakav odnos međusobno imaju partneri, mada je Mirka udata žena i ima troje dece. Možda je ona u pravu, ali ja imam drugačiji stav koji praktikujem.

Kurir.rs, Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track