ČEDA, MANDA, SINDI, TIPSA IŠLI U ISTU ŠKOLU: A evo ko je sedeo i u istoj klupi! VIP OSNOVCI
Foto: Damir Dervišagić

Školarci

ČEDA, MANDA, SINDI, TIPSA IŠLI U ISTU ŠKOLU: A evo ko je sedeo i u istoj klupi! VIP OSNOVCI

Stars -

Osnovna škola "Ivan Gundulić" nije samo poznata po tome što je najstarija obrazovna ustanova na Novom Beogradu već i po tome što su mnoge zvezde upravo u njoj završile prvih osam razreda školovanja.

foto: Damir Dervišagić

Svi oni koji su odrastali na Fontani ili u blizini nju su izabrali za sticanje osnovnog obrazovanja. "Ivan Gundulić" završio je teniser Janko Tipsarević, koji je živeo u zgradi tik do škole. On je bio dobar učenik i ovu ustanovu nikada nije zaboravio, pa ju je posetio 2012. godine u sklopu akcije "Dodir šampiona". - Krivo mi je što češće ne dolazim ovde jer, kao što znate, moji roditelji žive pored. Igram tenis, putujem puno i nemam mnogo vremena, ali voleo bih da u 2013. godini bar jednom-dvaput dođem ovde. Hvala ministarstvu što me je uključilo u ovu priču, koja je svakako emotivnija pošto je ovo moja škola - rekao je tada Tipsarević.

Janko Tipsarević
Janko Tipsarevićfoto: Starsport©

I nekadašnji košarkaš Dušan Kecman završio je "Gundulić", kao i manekenka Ivana Kukrić, koja je bila generacija iza njega.

Ivana Kukrić
Ivana Kukrićfoto: Damir Dervišagić

A kada je ona bila drugi razred, đak prvak te iste škole postala je i bivša modelsica Ivana Stamenković Sindi.

foto: Printscreen/Instagram

Godinama pre njih ova škola bila je izbor roditelja pokojnog glumca Milorada Mandića Mande, ali i političara Čede Jovanovića. U njegovoj generaciji bio je i telohranitelj Zorana Đinđića Milan Veruović.

foto: Damir Dervišagić
foto: Zorana Jevtić

U istim učionicama nastavu su slušali i bivši muž Nataše Bekvalac Luka Lazukić, ali i bivši muž Leontine Vukomanović, violinista Filip Pat.

foto: Dragan Kadić, Aleksandar Jovanović Cile

I Dragan Kojić Keba je izabrao ovu ustanovu osnovanu 1950. godine za sticanje obrazovanja njegovog sina Igora Kojića.

Svi oni nose lepe uspomene iz đačkih klupa, a mnogi se i danas sećaju kako su se sretali u školskom dvorištu tokom velikog odmora.

foto: Damir Dervišagić

Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja