Najnovije vesti

PROPALA! SUD JOŠ 2020. PROGLASIO BANKROT NIKOLINE PIŠEK! Država Hrvatska joj oprostila dug od 2.000 evra!
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

stislo je sa svih strana

PROPALA! SUD JOŠ 2020. PROGLASIO BANKROT NIKOLINE PIŠEK! Država Hrvatska joj oprostila dug od 2.000 evra!

Stars

Finansijsko stanje Nikoline Pišek već nedeljama je tema u celom regionu, otkako je njen suprug Vidoje Ristović iznenada preminuo početkom maja u 44. godini od zastoja srca.

Nikolina Pišek
foto: Damir Derišagić

Do tada se malo u medijima pisalo o imovini hrvatske voditeljke jer se verovalo da nema novčanih problema, naprotiv. Ona i njen pokojni muž odavali su utisak izuzetno imućnih ljudi, posedovali su kolekcije skupocenih umetnina, nakita, nekretnina i drugog, ali ispostavilo se da ništa od toga nije pripadalo njima, već Vidojevom oca Vitoru Ristoviću, poznatijem kao Miša Grof.

Miša Grof, Nikolina Pišek
foto: Nenad Kostić, Damir Dervišagić

On je to u nedavnoj izjavi za Kurir i potvrdio, rekavši da mu je Nikolina, kada je došla na četrdesetodnevni pomen, tražila pare za nastavak renoviranja vile u Zagrebu. Zbog toga on naglašava da nema šta sa snajkom da deli, da je sve njegova dedovina, iako ona zahteva da dobije deo imovine, što joj, kako je naglasila u saopštenju, pripada nakon suprugove smrti.

Nikolina Pišek, Vidoje Ristović, Miša Grof
foto: Nebojša Mandić, Damir Dervišagić, Nenad Kostić

Propala joj firma

Upravo zbog te kuće Nikolina i jeste u problemima. Novac za završetak radova nema, a duguje i 800.000 evra, koliko iznose dva kredita koja su ona i Vidoje uzeli da bi kupili spornu vilu. Međutim, ono što mnogi nisu znali jeste podatak da je Pišekova proglasila bankrot još u avgustu 2020, kad je njena firma "Gilti or inosent" (modna odeće za odrasle i decu) doživela fijasko u poslovanju.

Prema pisanju hrvatskog portala Imperijal.net, Finansijska agencija FINA je 13. avgusta započela proces stečaja pred opštinskim građanskim sudom u Zagrebu nad Nikolininom firmom, a sudija Ivana Princip je nakon toga donela odluku da je oslobodi obaveza prema svojim poveriocima.

Nikolina Pišek, Vidoje Ristović, Miša Grof
foto: Aleksandar Jovanović Cile, Damir Dervišagić, ATA images

Radilo se o dugovanjima prema Zagrebačkom holdingu, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) i Ministarstvu finansija u iznosu od 2.050 evra. Iz dokumenta o stečaju vidljivo je kako je sud utvrdio da Nikolina Pišek nema imovinu koja bi se mogla unovčiti i da od 2017. do 2020. nije imala platu, niti druge stalne prihode.

Vidoje Ristović, Pomen, Nikolina Pišek
foto: Nenad Kostić

Sumnjiva saradnja

Zanimljivo je i to da je u sudskom registru vidljivo kako je za kontakt s Nikolininom firmom "Giliti or inosent" istaknut mejl s imenom "avrtulek". Novinari Imperijala podsećaju da to može da asocira na skraćenicu od imena Ane Vrtulek. Kad se na Guglu ukuca to ime, pojave se naslovi "Pripadnica zagrebačke zlatne mladeži sarađivala sa srpskom mafijom" ili "Zbog izvlačenja 8,1 miliona kuna iz 'Sejf investa' četiri godine zatvora".

Radi se o člancima iz 2009. u kojima se navodi kako su bivši direktor osiguravajuće firme "Sejf invest" Željko Đerek i njegova šefica računovodstva Ana Vrtulek osuđeni na četiri godine zatvora i na povraćaj 107. 500 evra, koliko su, prema presudi zagrebačkog županijskog suda, izvukli iz te firme.

Nikolina Pišek, Vidoje Ristović
foto: Damir Dervišagić, ATA images, Shutterstock

Ostaje nepoznato da li se radi o mejlu osobe koja se u medijima pominjala u takvom kontekstu ili se Pišekova sasvim slučajno odlučila za to ime koje asocira na odbeglu knjigovođu i njime se služi u poslovnoj komunikaciji svoje firme, čije ime u prevodu sa engleskog znači "Kriv ili nevin".

Bez šminke, Nikolina Pišek
foto: Facebook

Rešena misterija hipoteka Pola duguje banci, a pola advokatima

Dosad je bilo nepoznato kako Nikolina ima dva hipotekarna duga za vilu u zagrebačkoj ulici Polanjščak. Prema podacima iz katastra, vila ima 264 m˛, dvorište površine 1.128 m˛ i bazen od 67 m˛. Prvi zalog na to imanje stavljen je 14. maja 2021. i upisan kao založno pravo po ugovoru o stambenom kreditu u iznosu 400.000 evra u korist BKS banke. Drugi kredit podignut je 28. maja 2021. godine. Radi se o uknjižbi založnog prava radi osiguranja novčane pozajmice u iznosu od 400.000 evra u korist advokatskog društva "Hraste i partneri".

Nikolina Pišek
foto: Damir Dervišagić, Shutterstock, Printscreen/Instagram

Kurir.rs/ Ivan Ercegovčević

Bonus video:

Prvi snimak Nikoline Pišek nakon smrti supruga
00:07

Prvi snimak Nikoline Pišek nakon smrti supruga

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja