01:15

NAKON BISTE, ŠABAN ŠAULIĆ DOBIJA I ULICU?! Harmonikaši otkrili šta misle o spomeniku KOJEG JE HASAN DUDIĆ OCRNIO (VIDEO)

OTVORENO

NAKON BISTE, ŠABAN ŠAULIĆ DOBIJA I ULICU?! Harmonikaši otkrili šta misle o spomeniku KOJEG JE HASAN DUDIĆ OCRNIO (VIDEO)

Stars -

Juče je u Šapcu otkriven spomenik Šabanu Šauliću. Ceremoniji su prisustvovali porodica Šaulić, mnogobrojne kolege i prijatelji, kao i građani grada Šapca.

Šaban Šaulić
foto: Dragana Udovičić, Kurir/Aleksandra Plavšić

Šabanov veliki prijatelj i brat Hasan Dudić je ipak bio razočaran onim što je video.

- Malo nisam zadovoljan kako su lik napravili, tu su malo žurili, a on je baš imao lepu glavu da se napravi i nos mali je imao, čujem i komentare, ja čim sam ugledao, ja sam to rekao. Valjda će to popraviti - iskreno je rekao Hasan.

Voditelja Ivana Gajića interesovalo je kako su harmonikaši Borko Radivojević i Aleksandar Sofronijević, koji su takođe prisustvovali tom događaju, to videli.

Ivan Gajić
foto: Kurir televizija

- Ja se lično ne slažem. Ne može to uvek da bude u toj identičnoj razmeri. Mislim da je ovo veoma lep gest i da je to što su uradili država, porodica i grad stvarno super. Šaban je to sigurno zaslužio i u Beogradu, a ne samo u Šapcu - rekao je Sofronijević.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Bista Šabanu Šauliću

Ovo spomen obeležje, visoko oko četiri metra, nalazi se na uglu Ulica kralja Milana i Mačvanske u Šapcu. Najveći deo sredstava obezbedila je porodica Šaulić uz podršku prijatelja, dok je grad Šabac finansirao postavljanje postamenta i uređenje neposredne okoline spomenika koji je, simbolično, postavljen baš na mestu odakle je Šaban "s namerom pošao u veliki grad", kako glase stihovi njegovog legendarnog hita.

- Ja ću prvi da potpišem kada bude takva peticija da se ulica nazove po njemu. Posle svega što je ostavio i šta je ostavio bilo bi glupo da tako nešto ne dobije - smatra Radivojević.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:52

SEĆANJE NA LEGENDU: Šaban Šaulić dobija bistu u rodnom Šapcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track