ISPRAVKA Dino Merlin nije nosio ljiljan na košulji, niti ljiljan simbolizuje milosrđe
Foto: Petar Aleksić

ISPRAVKA Dino Merlin nije nosio ljiljan na košulji, niti ljiljan simbolizuje milosrđe

Stars -

ISPRAVKA

Naš portal je među onim medijima koji su objavili vest da je pevač Dino Merlin na koncertu u Beogradu nosi košulju sa ljiljanom, ali to nije tačno, pokazala je analiza sajta Raskrinkavanje.me, jer je na košulji bosanskog pevača bila orhideja. Ceo članak bazirao se na simbolici ljiljana, a kako je ovo pogrešna informacija, tako ispravljamo tekst i izvinjavamo se čitaocima.

Pevač Dino Merlin održao je drugi po redu koncert u Beogradu. On se u Areni prvo pojavio u šljaštećoj jakni, da bi se ubrzo presvukao.

Merlin je pred publikom pevao u beloj košulji, na kojoj je imao zanimljiv detalj. Iako smo prvobitno pisali da je u pitanju cvet ljiljan, analiza fektčekera jasno ukazuje da je to bila zapravo orhideja.

Dino Merlin, koncert Dina Merlina
foto: Petar Aleksić

Košulja koju je Merlin nosio je deo poslednje kolekcije modnog brenda Alexander McQueen, piše Raskrinkavanje.me u svojoj analizi i na njoj se nalazi orhideja.

Dakle, on nije nosio simbol ljiljana, piše ovaj sajt, koji podseća da je ljiljan imao pozitivnu konotaciju jer je predstavljao sve pojedince koji žive u Bosni i Hercegovini, no da su na doživljaj tog cveta uticala ratna dešavanja, jer je zlatni ljiljan postao vojno odlikovanje Armije Republike Bosne i Hercegovine za vreme rata u toj državi. Sajt navodi i da ovaj cvet ne simbolizuje "milosrđe" kako smo preneli.

Svakako, kako pevač nije imao ljiljan na košulji, ova informacija je proglašena lažnom, pa se naš sajt izvinjava svim čitaocima na grešci!

Podsetimo, Dino je drugi koncert u Beogradu započeo pesmom "Da šutiš" nakon još nekoliok hitova, obrati se publici u prepunoj Areni.

- Svašta se u mom životu izdešavalo za ovih 8 godina koliko se nismo videli, ali ono što je najlepše je to da sam postao deda. Dedo Dino. I moja je želja da on bude dobar čovek, da uvažava preference, da bude dobro sa svim ljudima iz sveta, i ne znam iz kog razloga on baš voli ovu moju pesmu " Ti budi daleko" - rekao je pevač.

kurir.rs/telegraf

Bonus video:

00:10

Trese se Arena od ovacija publike zbog Zdravka Čolića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track