EKSKLUZIVNO: Ovako danas izgleda Zana Nimani
Foto: Kurir Štampano

Prve fotke bivše pop zvezde posle 30 godina

EKSKLUZIVNO: Ovako danas izgleda Zana Nimani

Stars -
Prva pevačica popularne grupe danas živi u srećnom braku u Kanadi, ima crvenu kratku kosu, odličnu liniju, a razmišlja da dogodine poseti Srbiju
1 / 5 Foto: Kurir

Posle 30 godine skrivanja od medija, Kurir ekskluzivno objavljuje fotografije prve pevačice grupe Zana, čuvene Zane Nimani (53)! Iako se godinama spekulisalo da je razlog njene izolacije zapravo debljina, slike govore suprotno.

2014.
2014.

Nekadašnji seks-simbol bivše Jugoslavije danas izgleda bolje nego ikad, ima kratku crvenu kosu, živi u srećnom braku u Kanadi i često putuje svetom sa svojom ćerkom, koja neodoljivo podseća na nju.

1980.
1980.

- Nije ni bilo govora da Zana loše izgleda, ona se samo povukla iz javnosti 1993. godine, kad se preselila u Kanadu sa suprugom i ćerkom, gde i danas živi. I danas ume da zapeva za svoju dušu, ali se zarekla da se nikad više neće profesionalno baviti pevanjem. Oni tamo imaju privatni biznis kojem su posvećeni. Nije isključeno da će se sledeće godine, kad grupa bude slavila 35. godina postojanja, pojaviti u Beogradu - navodi sagovornik Kurira.Nimanijeva je javnosti postala poznata 1980. godine, kad se pojavila kao pevačica grupe Zana, koju su osnovali klavijaturista Zoran Žika Živanović i gitarista Radovan Jovićević. Zana je bila bratanica političara tadašnje SFRJ Džavida Nimanija, a najveću slavu stekla je pesmom „Dodirni mi kolena“, koju je izdao tadašnji „Jugoton“, a koja je postala evergrin, pa se i dan-danas sluša po diskotekama širom Balkana. Godine 1985. napušta grupu i nastavlja solo karijeru, pa 1986. godine objavljuje album „Noćas pevam samo tebi“, nakon čega se povlači iz javnosti.

Nerazdvojne... Zana sa ćerkom
Nerazdvojne... Zana sa ćerkom

Kako saznajemo, Zana i njen suprug su zbog politike napustili Srbiju i preselili se u Kanadu. To je bilo u vreme početka rata na prostoru bivše SFRJ, što je uticalo na pevačicu i njenu porodicu, pa su odlučili da život nastave u inostranstvu.

http://www.youtube.com/watch?v=QYn9Nme-EQc

Prvi brakBILA UDATA ZA DARKA KAMARITAMalo je poznato javnosti da je Zana početkom 80-ih godina bila udata za Darka Kamarita. Njih dvoje su u braku proveli tri godine, a slavni reditelj danas ima samo reči hvale za svoju bivšu suprugu.- Imali smo po 20 godina i živeli smo zajedno. Brak smo registrovali samo zbog plaćanja poreza. Danas se rado sećam te svoje ljubavi. Nisam u kontaktu sa Zanom. Znam da živi u Kanadi i da ima ćerku koja veoma liči na nju i bavi se pevanjem.

Otkrio je čuveni tekstopisacMARINA: IMALA JE CECINU ENERGIJUPoznati tekstopisac Marina Tucaković mnogo je uticala na karijeru Zane Nimani.- Zanu sam upoznala u studiju 6 Radio Beograda, kad je snimala sa Žikom i Radovanom neku pesmu. Ja sam u njoj i toj grupi videla nešto specifično. Bila je debeljuškasta, a lepa, ali taj njen glas je bukvalno plenio. Kasnije smo dosta radili na njenom imidžu, a pokazalo se da je, kao danas Ceci, Zaninoj publici bio najvažniji njen glas, i ta magija koju je širila oko sebe. Možda me je nekad i mrzela što sam joj branila da jede i davala joj modne savete. Žao mi je što nije nastavila jer je bila rođena da bude velika zvezda - rekla je Marina koja je napisala pesme „Dodirni mi kolena“, „Majstor za poljupce“, „Jabuke i vino“ i mnoge druge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track