STRAVIČNO: Raskomadano žensko telo nađeno u grobu u napuštenom voćnjaku

Meštani banje Topilo kod Niša doživeli šok

STRAVIČNO: Raskomadano žensko telo nađeno u grobu u napuštenom voćnjaku

Crna Hronika -
Leš je bio isečen na tri dela, a glava je bila umotana u ćebe, ispričao komšija koji je među prvima došao do mesta zločina

NIŠ - Čeka se identifikacija!Telo zasad nepoznate žene nađeno je preksinoć u napuštenom voćnjaku u banji Topilo kod Niša. Telo su otkopale životinje, a policiju je o stravičnom pronalasku obavestio vlasnik parcele koji je došao na imanje da ubere orahe! Zasad nema informacija o identitetu osobe za koju se sumnja da je ubijena, ali meštani banje Topilo ističu da niko iz ovog mesta nije prijavljen kao nestao, pa se pretpostavlja da je reč o osobi koja je ubijena na drugom mestu, a ovde sahranjena! Niška policija potvrdila je da je nađen leš, ali bez iznošenja drugih detalja.Telo na obdukciji- Tek je obavljen uviđaj, telo je upućeno na obdukciju, u toku je utvrđivanje identiteta nađene osobe - saopštila je Lidija Pavlović, portparol niške Policijske uprave.Na mesto gde je nađen plitak grob među prvima je došao komšija Novica Zdravković.- Telo je našao vlasnik parcele, koji ne živi u banji Topilo, već u niškom Novom Selu, a ovde je došao da bi ubrao voće. On je pozvao policiju, a ja sam odmah dotrčao kad sam ugledao inspektore. Video sam da je grob plitak, možda samo tridesetak centimetara. Iz zemlje su virile kosti i metal, a posle sam čuo da su to veštački kukovi. Pretpostavlja se da je u pitanju žena, jer su nađeni ostaci crne suknje. Telo je bilo isečeno na tri dela, a glava je bila umotana u ćebe - priča Zdravković za Kurir.Ubijena prošlog prolećaNiko iz sela ne može ni da pretpostavi kad se dogodio zločin, a Zdravković misli da je leš sahranjen prošlog proleća.- Krajem maja sam prošao tu i osetio sam miris raspadanja. Mislio sam da je crkla neka životinja, nisam ni slutio da je čovek sahranjen tako kao stoka - u čudu je Zdravković.Bratislav Živković, takođe žitelj ovog mesta, kaže da su meštani uznemireni jer strahuju da je ubica među njima!- Otkako se pročulo da je nađen leš, niko u selu više nije spokojan! Ljudi su prestravljeni, plaše se da je ubica i dalje u Banji... Neverovatno je da neko ko ne poznaje ovaj kraj, baš ovde odluči da zakopa leš, zato smatramo da je to neko ko ima veze s našim mestom. Moguće je da je ta žena bila kod nekog u gostima, pa da je iz nekog razloga ubijena i sahranjena - objašnjava Živković.

Serijski broj trag za policijuIzvor Kurira blizak istrazi rekao je da se očekuje da identitet ubijene osobe vrlo brzo bude utvrđen.- Protetički aparati, kakvu su, na primer, veštački kukovi, imaju serijske brojeve i to bi moglo da pomogne u otkrivanju identiteta ubijene osobe. Veštački kukovi, takođe, potvrđuju sumnju da je ubijena bila gošća banje Topilo, budući da se u toj banji leče osobe koje imaju probleme s kostima - rekao je naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track