STRUČNJACI: Mišković je neuračunljivi egomanijak!
Foto: Dado Djilas

PREDSTAVA: Psiholozi nastupu vlasnika „Delte“ pred sudom

STRUČNJACI: Mišković je neuračunljivi egomanijak!

Politika -
Miroslav Mišković je svojim ponašanjem vređao inteligenciju svakog običnog čoveka pokušavajući da izazove sažaljenje. Pokazao je koliko je bahat i da ne može da podnese realnost

BEOGRAD - Neuračunljivi Miško Moravac!Istupanje Miroslava Miškovića u Specijalnom sudu i njegovo iznošenje odbrane iznenadilo je sve koji su očekivali da, kao i uvek, bude škrt na rečima i sve prepusti advokatskom timu, koji basnoslovno plaća. Iznenađeni su i stručnjaci, pre svega psiholozi, koji smatraju da je Mišković, najblaže rečeno, u poslednje vreme pod velikim emotivnim stresom. Vikao, gestikulirao...Da podsetimo, on je u petak na suđenju vikao, gestikulirao rukama, stalno navlačio pantalone, a dan pre toga žalio se da mu je hladno, pravdao se da je samo običan čovek sa skromnom imovinom i jednim sakoom. Uz to, pričao je o svemu, a ponajmanje o onome zašto ga tužilaštvo tereti. Za psihologa Aleksandru Janković ponašanje Miroslava Miškovića pred sudskim većem vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka.- On je time potvrdio koliko je i dalje bahat i koliko ne može da podnese realnost u kojoj se nalazi. Šta znači rečenica: „Vi danas sudite najvećem privredniku Srbije.“ Hoće da kaže da je on i dalje gazda svega, samo je problem što ova vlast to još nije shvatila. Ponaša se kao pravi egomanijak. Strašno, da to nije naša tužna i surova realnost, sve bi delovalo kao dobar vic - smatra Jankovićeva.Osvrćući se na izjavu u kojoj opisuje sina, koji je takođe jedan od osumnjičenih za malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća, naša sagovornica objašnjava:- A tek u delu kojem pominje svog sina Marka, „da on (njegov sin) ne zna ni gde se firma nalazi“. Strašno je i skandalozno to koliko omalovažava rođeno dete. Jednom rečju i dalje pokazuje kolike su njegova pokvarenost i osionost - kaže Jankovićeva.Izgubio kontroluI psiholog Žarko Trebješanin ističe da ga je način na koji je Mišković iznosio odbranu prilično iznenadio.- Očekivao sam da bude škrt na rečima, ali očigledno da je zbog stresa pod kojim je u proteklih godinu dana istupio na takav način. Možda je malo, u pojedinim delovima, izgledao kao da je izgubio kontrolu, a možda je i njegova taktika da kod građana Srbije izazove neku vrstu žaljenja - naglasio je Trebješanin.

Stefanović: Suđenje Miškoviću biće primer pravne državePotpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je suđenje Miroslavu Miškoviću pokazalo da Srbija ulazi u red pravno uređenih zemalja, ali ukazuje i na činjenicu da je uticaj tajkuna i političara u proteklom periodu bio ogroman i da je još uvek prisutan u nekim medijima, o čemu svedoči izveštavanje o procesu protiv vlasnika „Delte“.- Uticaj tajkuna koji su bili u sprezi s vlašću i političarima bio je ogroman u prošlosti, a i danas se proteže na određena sredstva informisanja. U nemalom broju medija stvara se slika o tužnom Moravcu koji ima jedan sako, jednu kuću, jedan automobil, a samo jedna optužnica protiv Miškovića govori o 25 miliona evra koji su uzeti građanima. Obistiniće se reči Aleksandra Vučića da će se svi ujediniti da zaustave borbu protiv korupcije. SNS se neće mešati u sudske procese, ali hoćemo da ukažemo da je očigledan uticaj na medije, kojim pokušava da se stvori drugačija slika - zaključio je Stefanović.

Šta je sve Mišković rekao u sudu- Vi danas sudite najvećem privredniku Srbije i vodećem privredniku u regionu. Ovde se ne sudi Miškoviću, iz optužnice sam video da se sudi tržišnoj privredi i privatnom preduzetništvu.- Često sam, dok sam bio u pritvoru, štipao sam sebe za ruku i pitao da li je ovo istina. Isto što sam ovim uradio, uradio sam i s „Maksijem“ i bankom.- Ja, Miroslav Mišković Moravac želim da se predstavim vama i celog srpskoj javnosti. Iz tabloida sam poznat kao bahat čovek koji maltretira ljude, hapsi, krade.- Ja imam jedan sako, jednu kuću, jedan automobil. Normalno živim.- Crvenu zvezdu sam samo pomagao, nisam hteo da je kupim. Džajić bi trebalo da se stidi.- Moj Marko ne zna ni gde se ove putarske firme nalaze. Ako nešto zna, pristajem, osudite me odmah.

Nismo ga nikad zvali MoravacJedan od poznatih tajkuna koji je svojevremeno sarađivao s vlasnikom „Delte“ Miroslavom Miškovićem rekao je da je sada prvi put čuo za nadimak Moravac.- Nikad ga tako niko nije zvao. Verovatno je da je tim što se predstavio kao Miroslav Mišković Moravac želeo da predstavi ono srpsko u sebi. Svi su ga zvali Miško - rekao je jedan od poznatih privrednika, koji ipak želeo da ostane anoniman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track