SUĐENJE ŠARIĆU: Dokazi o gangu nađeni u stanu Miše Banane!

Tužioci o narko-klanu

SUĐENJE ŠARIĆU: Dokazi o gangu nađeni u stanu Miše Banane!

Društvo -
Tužilaštvo dostavilo sudu ugovor o kupovini stana i ceduljicu sa brojevima telefona Šarića i njegovih ortaka

BEOGRAD - Tužilaštvo dokazivalo da su Šarić, Dudić i Radulović bosovi.Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, u svom stanu u Ulici Miloja Zakića čuvao je dokaze koji prema navodima tužilaštva, potvrđuju da su on i narko-bos Darko Šarić organizovali kriminalnu grupu koja je prošvercovala preko 5,7 tona kokaina!Zajednička aktivnost- Interesantno je da je u Radulovićevom stanu pronađen ugovor o kupoprodaji nepokretnosti koji je jedan od organizatora trgovine drogom, pokojni Dragan Dudić Fric, potpisao sa izvesnom firmom.

Tako dokazujemo zajedničku aktivnost Dudića, Šarića i Radulovića - objasnio je značaj dokaza koji je juče prezentovan u Specijalnom sudu zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić.Pored ugovora pronađenog u stanu odbeglog Miše Banane, u sudnici je prezentovana i ceduljica na kojoj su zapisani brojevi telefona i imena Darka i Duška Šarića, kao i njihovih saradnika Jovice Lončara, Gorana Sokovića i optuženog za pranje novca Nebojše Jestrovića.Ove dokaze Darko Šarić nije komentarisao niti je na njih reagovao, ali jesu branioci drugih optuženih.- Ovi takozvani dokazi nisu relevantni za dokazivanje izvršenja krivičnih dela. Umesto da tužilaštvo prezentuje zaplenjeni kokain u pretresu kuća i stanova, nama se ovde prikazuju nameštaj, telefoni i papiri. Ovde se radi o najtežem obliku krivičnog dela i švercu 5,7 tona kokaina - protestovao je advokat Marko Kljajević.Pismo ženiKao dokaz, tužilaštvo je juče prezentovalo i pismo optuženog Mihajla Đokovića koje je on, dok je boravio u zatvoru u Italiji, poslao supruzi Bojani. U pismu je on kritikuje jer je nekoliko desetina hiljada evra potrošila na putovanja dok je on bio u dvogodišnjem pritvoru, što je, prema tužilaštvu, dokaz da je prethodno taj novac zaradio od trgovine drogom.(J. S.)

Šarić bez podrške u publiciSUPRUGA NIJE DOŠLA NA SUĐENJEBroj zainteresovanih za direktno praćenje suđenja Darku Šariću iz dana u dan sve je manji. Za razliku od njegovog prvog pojavljivanja, kad se u delu za publiku tražilo mesto više, juče je taj deo sudnice bio poluprazan. Čak ni Lana Popović, nevenčana supruga narko-bosa, nije se pojavila da mu pruži podršku u sudnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja