Tajne službe ubile britansku porodicu?

Misteriozno ubistvo u Francuskoj

Tajne službe ubile britansku porodicu?

Planeta -
Inženjer iračkog porekla Sad el Hili, kojeg je profesionalac ubio sa ženom i taštom u kolima na Alpima, poslednjih 20 godina bio pod nadzorom engleskih obaveštajaca

PARIZ - Prve teorije.Misteriozno ubistvo britanskog inženjera iračkog porekla Sada el Hilija (50) i njegove porodice u francuskim Alpima pre tri dana moglo bi biti povezano s britanskim obaveštajnim službama, koje ga prate već 20 godina, prenosi Dejli mejl.Špijunski posloviSad je rođen u prestonici Iraka Bagdadu, a krajem sedamdesetih došao je u Britaniju. Prema navodima medija, on bi mogao da bude umešan u ozbiljne špijunske poslove, jer su specijalne službe počele da ga prate tokom drugog zalivskog rata između Iraka i Irana, osamdesetih.Njegove komšije iz britanskog Clejgeta posvedočile su da je Sadovo imanje, vredno 1,25 miliona evra, svakodnevno nadzirano i snimano, posebno 2003, tokom invazije SAD i Britanije na Irak. Oni su istakli da im je i sadašnji odlazak porodice na odmor u Francusku bio neobičan, jer je zbog toga njihova ćerka Zainab (7), koja je preživela ozbiljne povrede u napadu ubice, propustila početak školske godine. Isto tako, mediji ističu da je neobično to što su se britanski istražitelji pojavili na mestu tragedije samo nekoliko sati nakon što se ona dogodila.Takođe, još jedna od teorija jeste da bi u masakr mogao biti umešan i Sadov rođeni brat Zaid, s kojim je ubijeni inženjer već duže u ozbiljnom sukobu zbog svoje imovine u Francuskoj, Švajcarskoj, Španiji i Iraku. Francuska policija ispitaće u vezi s tim i Zaida.Dva metka u glavu Inače, Sad, njegova supruga Ikbal i njena majka (77) ubijeni su u njihovom BMW u blizini jezera Anesi na Alpima, sa po dva metka u glavu, što liči na klasično smaknuće profesionalnog ubice. Pored njih, ubijen je i svedok masakra, francuski biciklista Silven Molijer (45), a u njega je ispaljeno čak pet metaka. Ćerka Zainab dobila je više udaraca tupim predmetom u glavu i ima ranu od metka u ramenu. Jedina preživela bez povreda je Sadova četvorogodišnja ćerka, koja je osam sati provela sakrivena ispod leša majke.

Devojčice čuvaju specijalciZbog sumnji da je masakr britanske porodice u Francuskoj počinio profesionalac, preživele Sadove ćerke u bolnici čuvaju naoružani stražari. Zainab (7), koja je tokom napada upucana u rame i tri puta udarena šipkom po glavi, zbog čega ima frakturu lobanje, oporavlja se i nije više životno ugrožena. Njena mlađa sestra preživela je pravu traumu, ali se istražitelji nadaju da će im ona pružiti dragocene informacije o ubici kada se bude psihički oporavila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track