TIJANIN OTAC: Karađorđevići tražili da im prebacim ostatak novca!
Foto: Kurir

Neboša Ognjanović o računima

TIJANIN OTAC: Karađorđevići tražili da im prebacim ostatak novca!

Društvo -
Kada smo sleteli u Beograd, nakon Tijanine smrti, na aerodromu nas je sačekala žena iz Fondacije Nj.k.v. Katarine Karađorđević i tražila da ostatak novca, nekih 700.000 dolara, ne uplatimo klinici, jer to nema svrhe, već da taj novac uplatimo na račun Fondacije - ispričao je Tijanin otac Dačićevom saradniku

BEOGRAD - Predstavnica Fondacije Nj.k.v. prineze Katarine Karađorđević tražila je od mene da drugi deo novca za lečenje naše ćerke Tijane, nakon njene smrti, ne uplatim klinici u Hjustonu, već da prebacim na račun Fondacije - rekao je Nebojša Ognjenović, otac male Tijane, u razgovoru sa jednim od najbližih saradnika premijera i ministra policije Ivice Dačića.

Kako se radi o slučaju koji je od početka bio u žiži javnosti, iz MUP-a su kontaktirali Ognjenoviće kako bi videli da li je bilo pritisaka na njih i da bi se utvrdili tokovi novca.

Sa Nebojšom Ognjenovićem razgovarao je telefonom jedan od Dačićevih najbližih saradnika.

- Ispričao je da je razočaran nekim lekarima koji su ga dugo “zavlačili” sa papirima i da je Tijana mogla i ranije da bude u bolnici u Hjustonu - kaže naš sagovornik iz vrha MUP.

Tijanin otac je dalje ispričao ceo tok lečenja. Prvo su kontaktirali kliniku u Austriji gde im je rečeno da su šanse za oporavak male i lečenje tamo nije bilo opcija.

Sledeća adresa je bila klinika u Hjustonu i tada je počelo skupljanje novca. Klinici je uplaćena rata od 500.000 dolara, a nakon što je devojčica preminula ostao je dug od oko 700.000 dolara.

- Kada smo sleteli u Beograd, nakon Tijanine smrti, na aerodromu nas je sačekala žena iz Fondacije Nj.k.v. Katarine Karađorđević i tražila da ostatak novca, nekih 700.000 dolara, ne uplatimo klinici, jer to nema svrhe, već da taj novac uplatimo na račun Fondacije - ispričao je Tijanin otac Dačićevom saradniku.

Podsetimo, Karađorđevići su od početka bili uključeni u ceo slučaj, a bili su i veza do klinike u Hjustonu i svojim kontaktima uspeli su da snize cenu lečenja male Tijane.

On je dalje naveo da je to odbio, iako su ga dugo ubeđivali, a da je već narednog jutra poslao mejl direktoru klinike u Hjustonu u kojem je tražio da mu pošalje račun za ostatak njihovog duga klinici. Čim je profaktura stigla, dug je platio, a direktor bolnice je bio zahvalan na tome.

U razgovoru sa Dačićevim saradnikom, Tijanin otac nije ispričao šta nameravaju da urade sa novcem.

Iz Fondacije su rekli da su iznenađeni ovim optužbama.

- Nakon Tijanine tragične smrti, Nj.k.v. princeza Katarina izrazila je u svom pismu od 24. jula 2013. zahvalnost Dečjoj bolnici Teksas na njihovom velikom trudu i najljubaznije ih zamolila da oproste preostali dug bolnici, kako bi novac mogao da se iskoristi za potrebe druge srpske dece, verovatno kroz fond koji bi bio osnovan pod Tijaninim imenom. U svom odgovoru od 5. avgusta 2013. direktor Dečje bolnice Teksas naveo je da nema preostalog duga za lečenje Tijane Ognjanović. Princeza Katarina je predložila odgovornima u Srbiji osnivanje humanitarnog fonda za podršku deci kojoj je potrebno posebno lečenje. Članovi porodice Karađorđević nikada nisu vršili nikakav pritisak na bilo koga u vezi s bilo kakvom isplatom - piše u saopštenju koji su nam poslali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja