Konzul u bolnici obišao srpske mladiće povređene u SAD
Foto: Printscreen Rts

Studentima bolje, van su životne opasnosti

Konzul u bolnici obišao srpske mladiće povređene u SAD

Crna Hronika -
Goran Šišarica i Dušan Travica se oporavljaju. Telo nastradalog studenta Vladana Jovanovića stiže u Srbiju u ponedeljak ujutru

MINEAPOLIS - Mladići povređeni u saobraćajnoj nesreći 4. oktobra u američkoj državi Severnoj Dakoti nisu životno ugroženi i osećaju se bolje.

Povređene mladiće u bolnici posetio je srpski konzul Nebojša Aćimović. Goran Šišarica se oseća relativno dobro, s obzirom na to da su mu povređeni kičma, pluća i noge. Lekari kažu da mu nijedan vitalni deo tela nije ugrožen i da neće imati dugoročne posledice.

Dosadašnji bolnički troškovi su 43.000 dolara, ali su rukovodioci bolnice rekli posle razgovora sa konzulom, da postoji mogućnost da se oni otpišu. Aćimović je u razgovoru sa policijom saznao da nema nikakvih indikacija da se dogodilo bilo šta nedozvoljeno.

Policija veruje da je kamion jednostavno zakačio bankinu, izgubio kontrolu i prevrnuo se. "Uspeli smo da otac jednog od povređenih mladića dobije američku vizu i što pre dođe u posetu sinu koji se nalazi u bolnici u Minesoti", rekao je konzul. I Dušan Travica, drugi povređeni student iz Srbije, van je životne opasnosti.

Prenos posmrtnih ostataka nastradalog Vladana Jovanovića platila je američka firma u Severnoj Dakoti u kojoj je on radio. U Konzulatu Srbije u Čikagu kažu da će telo poginulog mladića stići u Beograd u ponedeljak u devet časova ujutro.

Konzulat u Čikagu i Ambasada u Vašingtonu pozivaju preko svojih sajtova sve zainteresovane Srbe u Americi da pošalju finansijsku pomoć za lečenje Travice i Šišarice, kojima je osiguranje isteklo neposredno pre sudara.

U nesreći koja se dogodila 4. oktobra poginuo je Vladan Jovanović, a Dušan Travica i Goran Šišarica zadobili su ozbiljne povrede.

http://www.youtube.com/watch?v=MeIw4beFNLM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track