KATALONCIMA EL KLASIKO: Barsa na krilima Nejmara dobila Real!

Jedan od najvećih derbija sveta

KATALONCIMA EL KLASIKO: Barsa na krilima Nejmara dobila Real!

Fudbal -
Barselona je posle trijumfa nad Realom od 2:1 povećavala prednost na tabeli u odnosu na "kraljevski klub" na šest bodova
1 / 8

BARSELONA - Fudbaleri Barselone pobedili su na Nou Kampu ekipu Reala rezultatom 2:1 u meču 10. kola španske Primere.Golove za katalonski klub postigli su Nejmar u 19. i Aleksis Sančez u 79. minutu. Jedini strelac za Real bio je Hese Rodrigez u 90. minutu.Barselona je prva s 28 bodova, dok je Real treći sa 22.

Prvi udarac na utakmica imala je Barsa u četvrtom minutu, ali je Fabregas pogodio Nejmara. Domaći su imali veći posed na početku meča, a Real je prvi pokušaj da ugrozi rivala imao u 16. minutu preko Ronalda.Domaći su poveli u 19. minutu. Nejmar je preciznim udarcem s leve strane matirao Lopeza. Samo dva minuta kasnije Mesi je propustio priliku da udvostruči prednost Barselone, ali je šutirao pored gola. Usledio je potom period igre koji je pripao Realu, ali bez prave šanse. Gosti su u 43. minutu imali priliku za izjednačenje. Ronaldo je ubacio loptu do Kedire, koji je odlično šutirao, ali je njegov udarac zaustavio Valdes. U nastavku akcije Maskerano je igrao rukom, ali sudija nije pokazao na penal za Real.Na početku drugog poluvremena oba tima imala su po nekoliko polušansi, ali promene rezultata nije bilo. Usledio je potom period nešto lošije igre. U 72. minutu Benzema je propustio priliku za izjednačenje pošto je pogodio stativu. Domaći su povisili na 2:0 u 78. minutu. Nejmar je odlično proigrao Sančeza koji je matirao Lopeza.Konačan rezultat postavljen je u 90. minutu. U strelce se upisao Hese Rodrigez posle asistencije Ronalda.

http://www.youtube.com/watch?v=anB8s0oWpOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track