POKORILA MANČESTER: Barselona sa dva gola srušila Siti

Liga šampiona

POKORILA MANČESTER: Barselona sa dva gola srušila Siti

Fudbal -
Golove su postigli Mesi u 54 i Dani Alveš u 90. minutu .
1 / 5

Fudbaleri Barselone su u derbiju osmine finala Lige šampiona sa 2:0 u Mančesteru savladali Siti, golovima Lionela Mesija iz penala i Danija Alvesa, a nakon isključenja Martina Demikelisa koji je skrivio najstrožu kaznu.Barselona je strpljivo čekala i dočekala šansu na Etihadu kontrolišući igru kratkim pasovima. Siti je uz pomoć Jaje Turea dobro parirao Inijesti i Ćaviju, imao više šuteva u prvih 50 minuta igre, ali nije na pravi način ugrozio Valdesa.

http://www.youtube.com/watch?v=hb_vGEQeqwY
http://www.youtube.com/watch?v=SStqT7xgkzM
http://www.youtube.com/watch?v=MxJDcxZPJLA

Tekstualni prenos

90 + 4 - Šansa za Mesija

90. minut: GOOOOOOOOOOOOOOL 0:2 - Alveš je posle pasa Pikea proigrao Nejmara, a posle povratne lopte matirao Harta

88. minut - Promašaj Nasrija

77. minut - Silva je imao izglednu šansu za Siti

62. minut - Nasri je oprobao šut

57. minut - Argetinac je imao novu priliku, ali je Hart bio siguran

54. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL 0:1 .- Mesi je konačno pogodio u Engleskoj. Demikelis je skrivio penal i dobio crveni karton, a Argentinac je savladao Harta

2. poluvreme

45. minut - Nema golova, ali je igra sve ostrija i burnija

33. minut - Mesi šutira na gol

17. minut - Jaja Ture je prošao dva igrača i pronašao na desnoj strani Hesusa Navasa koji je centrirao u peterac, ali je Negredo faulirao golmana Valdeza.

15. minut - Mančester siti gotovo da nije stigao do polovine igrališta. Barselona, napada i plete mrežu oko Harta.

1. poluvreme

Sastavi timova: Siti: Hart, Kliši, Demićelis, Kompani, Sabaleta, Kolarov, Ture, Fernandinjo, Navas, Silva, Negredo Barselona: Valdes, Alba, Maskerano, Pike, Alveš, Buskets, Fabregas, Ćavi, Inijesta, Sančes, Mesi

Tekstualni prenos

Duel u Mančesteru predstavlja debi za domaćina u osmini finala Lige šampiona. Istovremeno, pred njima je veliki izazov pošto ih očekuje duel sa Barselonom. Iako Katalonci ove sezone ne blistaju, oni i dalje mogu da pobede svakoga.Barsa ne odustaje od svoje pas igre, a to potvrđuje činjenica da su rekorderi grupne faze sa 4.125 uspešnih dodavanaja iz 4.812 pokušaja.Barsa je u Mančester stigla na krilima najubedljivijeg trijumfa u sezoni, pošto je u nedelju deklasirala Rajo Valjekano sa 6:0."Timovi nas se možda ne boje kao ranije jer već dve godine nismo osvojili Ligu šampiona. Međutim, Siti nas svakako poštuje jer u svojim redovima imamo igrače koji su osvajali Svetsko prvenstvo I Ligu šampiona. I dalje možemo da budemo najbolji I ovo je prava prilika da to i pokažemo", izjavio je fudbaler Barselone Đerar Pike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track