PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak, 28. avgust. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

PATRIJARHU IRINEJU Svetosavska Srpska pravoslavna crkva je stub opstanka Srba gde god živeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku patrijarhu Irineju povodom 90. rođendana.

foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

- Vaša Svetosti, čestitajući Vam 90. rođendan, uz želje za dobro zdravlje, upućujem Vam i želju da još dugo upravljate kormilom Srpske pravoslavne crkve, za dobro našeg naroda i crkve.

RTS OBJAVIO OTVORENO PISMO Žeželj Šolaku: Ajde da razgovaramo pred građanima, nadam se da nemaš šta da kriješ

RTS je objavio otvoreno pismo vlasnika i direktora Wireless media Igora Žeželja upućeno Draganu Šolaku, predsedniku United Group.

KRIMINAL: Firma Đilasovog pajtosa preko koje su godinama izvlačili milione iz gradske kase završila kod Šolaka!

Junajted grupa kupila je firmu Medija point od Dragana Ješića, koji je nesumnjivo jedan od glavnih igrača lidera SSP i koji je zahvaljujući njegovim javnim funkcijama redovno na tacni dobijao milionske poslove s gradom i državom - od javnih nabavki, prodaje oglasnog prostora do povlašćenih cena zakupa u Beogradu

PUTIN PATRIJARHU IRINEJU ČESTITAO 90. ROĐENDAN: Najsvetijem Patrijarhu i ocu našem

Patrijarhu Irineju 90. rođendan pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića čestitali su ruski i vaseljenski patrijarsi kao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

OPET PUKLA TIKVA: Đilasu se raspada i novi savez, proteruje Vuka Jeremića iz Udružene opozicije Srbije

Jedan od vođa Udružene opozicije Srbije, lider SSP Dragan Đilas, nakon manje od mesec dana postojanja te političke organizacije, već je počeo s njenim rušenjem. On je javno isprozivao političkog saradnika, lidera Narodne stranke Vuka Jeremića i otvoreno poručio da im saradnja visi o koncu.

foto: Nemanja Nikolić

PODGORICA NE DA SVETINJE: Hiljade okupjenih pred Hramom u isti glas uzvikuje KOSOVO JE SRBIJA! (VIDEO)

U Sabornom hramu u centru Podgorice održan je moleban kome je prisustvalo stotine Podgoričana, kao i meštana drugih crnogosrkih gradova.

DEFINITIVNO ZABORAVITE NA GRČKU: Granica za Srbe ostaje zatvorena, evo do kada je produžena mera zabrane ulaska!

Ko se ponadao da će, bar, u septembru uživati na grčkim plažama, može da zaboravi na te planove i pronađe neko drugo rešenje za brčknje u moru.

Grčka vlada produžila je meru zabrane ulaska u tu zemlju za građane određenih zemalja, između kojih je i Srbija.

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Preminulo 2, 108 NOVOZARAŽENIH

U Srbiji je u poslednjih 24 sata na korona virus testirano 9.513 osoba, od kojih je pozitivno bilo 108. Preminule su 2 osobe, a na respratorima je 36 pacijenata.

foto: Printscreen

LONČAR: Vakcina protiv korone krajem ove ili početkom sledeće godine! Imaćemo više različitih, a evo i zašto

Posle dužeg vremena, u našoj zemlji juče nije bilo preminulih od posledica korona virusa, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je to potvrda da se isplatilo sve što su radili nadležni,

KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: Nema karantina niti obavezanog PCR test za naše državljane koji se vraćaju sa odmora

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za naše državljane koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore, ali je usvojio preporuku da đaci od povratka iz inostranstva u Srbiju 10 dana pohađaju nastavu onlajn.

AFERA SRPSKI VAJNSTIN! NAJVEĆA TAJNA O SILOVANJU KOJU SAM ČUVALA SVE OVE GODINE: Danijela Štajnfeld uživo otkrila istinu

Glumica Danijela Štajnfeld izazvala je pometnju u domaćoj javnosti kada je otkrila da ju je na početku karijere silovao filmski moćnik iz Srbije.

Ona je rešila o svemu da progovori u svom "lajv" prenosu na Instagramu.

foto: Printscreen/Ami G

MIKI ĐURIČIĆ POSTAO OTAC! PRESREĆAN: Kupinovo slavi, a evo kog je pola BEBA!

Miki Đuričić postao je otac devojčice sa izabranicom o kojoj javnost ne zna mnogo. Mikijeva devojka se porodila u Novom Sadu, na svet je donela zdravu i pravu devojčicu. Naslednica ponosnog tate dobila je ime Dunja.

SEVERINA POBEDILA KORONA VIRUS! Posle 14 dana samoizolacije poslala zanimljivu poruku (FOTO)

Severina Kojić posle 14 dana pošto je objavila da ima korona virus podelila zanimljivu objavu na svom Instagram profilu.

“Pozdrav s druge strane”, napisala je Severina i dodala emotikon vrata. “Srećan izlazak iz (samo)izolacije svima koji slave”, dodala je pevačica.

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: Nađena tela supružnika nestalih u Moravi kod Smedereva

Tela muža i žene koji su se udavili u Velikoj Moravi kod mesta Saraorci, nadomak Smedereva, pronađena su danas popodne, potvrdio je zamenik Višeg javnog tužioca u Smederevu Mile Kuzmanović.

TRAGEDIJA KOD KRUŠEVCA: Muškarac (33) se razneo BOMBOM! Postavio eksplozivnu napravu ispod tela i aktivirao je

Telo muškarca nađeno je danas pored Zapadne Morave kod Kruševca u naseljenom mestu Jasika.

Prema prvim informacijama, reč je o Kruševljaninu I.R.starom 33 godine, a kako je utvrđeno, nesrećni čovek izvršio je samoubistvo tako što se razneo bombom.

OTKRIVENA STRAŠNA PROŠLOST MAJKE DEČAKA KOJI SU SE UTOPILI U OČAGI: Pre 15 godina ostavila šestoro dece u trošnoj kući

Dragana Metić, majka D. M. (7) i njegovog dve godine mlađeg brata D. M, koji su se u jezeru Očaga utopili 23. avgusta i sahranjeni tri dana kasnije, pre više od 15 godina napustila je šestoro male dece.

Naime, ona je ostavila svoje dve kćeri i četiri sina u trošnoj kući, prepuštene same sebi. M. M, njena ćerka kaže da je s roditeljima izgubila svaki kontakt.

foto: Dado Đilas

DRAMA NA ZVEZDARI: Diler bežao autom od policije, kroz prozor bacao drogu, divljao po Bulevaru i Smederevskom putu

Prava drama odigrala se danas pre podne u Beogradu, kada je osuđeni kriminalac R.S. automobilom bežao od policije i suludom vožnjom u životnu opasnost doveo i druge vozače i pešake. Posle filmske potere ulicama Zvezdare, Zelenog brda i na Smederevskom putu, policija je uspela da zaustavi, nakon čega je priveden.

PREGAZIO GA NAKON SVAĐE! Krvavi obračun u Smederevu! Polumrtvog ga doveli u bolnicu: Nakon par sati podlegao povredama

U smederevskoj bolnici jutros oko 5 sati preminuo je A. R. (49), kojem je, kako se sumnja, smrtonosne povrede naneo N. D. (57) tako što ga je pregazio kolima nakon svađe.

UŽASNA TRAGEDIJA! Grom usmrtio 10 dečaka: Igrali fudbal, a onda su napravili KOBNU grešku!

Udar groma usmrtio je desetoro dece u zabačenom gradu Ugande, blizu granice s Kongom, saopštila je danas lokalna policija.

Deca, čija je starost bila od 9 do 16 godina, sklonila su se od kiše u kuću sa slamnatim krovom kad je udario grom, prenosi AP.

foto: EPA / ANDREI STASEVICH / POOL

LUKAŠENKO UPIRE PRSTOM U NATO, ZAPRETIO POLJSKOJ I LITVANIJI: Kuju agresivne planove, videćemo ko će se prvi uplašiti!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je danas NATO da "kuje agresivne planove" i zapretio Litvaniji i Poljskoj kontra-sankcijama dok u njegovoj zemlji traju protesti građana koji osporavaju predsedničke izbore održane 9. avgusta.

BEOGRADSKI UGOSTITELJI OD VEČERAS MENJAJU RADNO VREME! Gradski štab doneo uredbu po kojoj i prodavnice rade duže

Na osnovu Uredbe Vlade RS 05 broj 53-6854/2020 od dana 27.08.2020. godine objavljen u Sl. Glasniku RS broj 111/2020 i Naredbe o izmeni Naredbe o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru, od dana 28.08.2020. godine, određuju se posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19

foto: EPA

KAPITEN SRBIJE IMA NOVI KLUB: Kolarov u Interu za 2.000.000 evra!FUDBAL

Aleksandar Kolarov posle tri godine odlazi iz Rome i postaje fudbaler Intera i to za sumu od oko 2.000.000 evra, javlja dobro obavešteni italijanski novinar Fabricio Romano!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track