PREGLED DANA: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za nedelju 13. septembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ ODGOVORIO NA POHVALU POMPEA: Srbija nepokolebljiva u borbi za mir i doprinos globalnoj bezbednosti Srpski predsednik Aleksandar Vučić danas je odgovorio na pohvale američkog državnog sekretara Majka Pompea, a u vezi namere Srbije da proglasi Hezbulah za terorističku organizaciju.

ĐURIĆ POMPEU: Srbija ceni Vaše poštovanje. Mi smo jači i bezbedniji kada radimo zajedno.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić retvitovao je poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea, koji je pohvalio Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zbog najave da će označiti Hezbolah kao terorističku organizaciju, i istakao da Srbija ceni njegovo poštovanje.

KAD NEMAJU SVOJE, ALBANCI KRADU NAŠE! Eparhija o SRAMNOM tekstu Kohe: Otvoreno širenje MRŽNJE prema Srbima i SPC

Eparhija raško-prizrenska, povodom jučerašnjeg teksta prištinskog lista Koha, saopštile je da je ovakvo pisanje "otvoreno i neskriveno širi etničku i versku mržnju prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i prema njegovoj duhovnoj i kulturnoj baštini".

foto: Covid19.rs

UŽIVO SVE O KORONI U SRBIJI: Blagi porast broja novozaraženih, odmah se oglasilo Ministarstvo zdravlja

U Republici Srbiji do 15 časova 13. septembra 2020. godine registrovano je ukupno 32.408 potvrđenih slučajeva kovid 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 3.082 osobe od kojih je 108 pozitivno. U poslednja 24 sata preminule su 2 osobe.

HOĆE LI GRAĐANI SRBIJE BITI KORIŠĆENI ZA TESTIRANJE KINESKE VAKCINE Dr Gojković dao je ODGOVOR i objasnio proceduru

Da bi se neka studija pokrenula u Srbiji, moraju da postoje odobrenja stručnih organa i institucija o svim parametrima, uključujući i stepen bezbednosti za nivo medicinskog istraživanja. Da li će neko biti uključen u ovakve projekte iz želje za dobrobit čovečanstva ili ličnih razloga, isključivo je na nenametnutoj odluci pojedinca

foto: Z. Š, Ministarstvo Odbrane

DRAGOLJUB OJDANIĆ SAHRANJEN UZ ZVUKE MARŠA NA DRINU: Diković podsetio na blistave trenutke vojničke karijere generala

General armije, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije i ministar odbrane SRJ Dragoljub Ojdanić koji je preminuo 6. septembra, sahranjen je danas na porodičnom groblju Ojdanića u selu Ravni kod Užica.

NASTAVLJA SE OSIPANJE DPS: Mila napušta i dugogodišnja saradnica i jedan od osnivača partije (VIDEO)

Iz krugova bliskih rukovodstvu DPS-a “Vijestima” je potvrđeno da se Pejanović Đurišić na taj potez odlučila jer smatra da je njena dosadašnja stranka potrošena kao brend zbog niza afera i da je već razgovarala sa bivšim premijerom Igorom Lukšićem...

foto: Profimedia

OVA KNJIGA ZVEZDANA JOVANOVIĆA UZDRMAĆE SRBIJU: Otkrio ko je iz demokratskih vlasti bio umešan u ubistvo Đinđića Zvezdan Jovanović (55) u svojoj knjizi „Vučje staze“ o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića (48) imenovaće političare iz tadašnje demokratske vlasti i policije, za koje tvrdi da su umešani u atentat, a za svoje tvrdnje nabavio je i dokumentaciju-

UZNEMIRUJUĆE! OVO JE FOTOGRAFIJA STOJANOVIĆA POSLE ATENTATA: Devojka je pokušala da pomogne teško povređenom Strahinji!

Teško povređenog Strahinju Stojanovića, neposredno posle eksplozije, jedna žena pokušala je da spase. Na fotografiji nalazi se raznet Strahinja Stojanović, odmah posle eksplozije njegovog vozila koje je razneto u pokretu Ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu.

PRVI SNIMCI S MESTA EKSPLOZIJE U NBG: Sa Stojanovićem u autu bila i Kolumbijka, oboje TEŠKO POVREĐENI (KURIR TV)

Na Novom Beogradu, u ulici Omladinskih brigada, automobil je odleteo u vazduh, a pretpostavlja se da bi razlog mogla da bude bomba postavljena ispod auta.

U vozilu se, kako saznajemo, nalazio Strahinja Stojanović i Kolumbijka, starosti oko 45 godina, kaže izvor iz istrage. Oboje su primljeni u Urgentni centar i konstatovane su teške telesne povrede.

VELIKA AKCIJA MUP U NOVOM SADU: Uhapšeni Kontićevi pomagači u brutalnom prebijanju, u toku pretresi na više lokacija

Novosadska policija privela dve osobe zbog sumnje da su pomogli Ivanu Kontiću, koji se sumnjiči da je brutalno prebio dvadesetosmogodišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici.

foto: Tamara Trajković, Privatna Arhiva

UBICA POZNATOG UGOSTITELJA NE PROGOVARA: Saslušani osumnjičeni za likvidaciju kuma Željka Rutovića Dragana Ristića!

Vuk U. koji se sumnjiči da je 10. septembra u Ulici proleterskih brigada u Kaluđerici ubio ugostitelja Dragana Ristića, danas se na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu brani ćutanjem.

JEZIVA NESREĆA KOD ALEKSINCA: Devojčica (4) izašla iz automobila pa na nju naleteo automobil i ubio je na mestu

Užasna tragedija dogodila se u ataru sela Vukašinovac kada je četvorogoidišnja devojčica nastradala pošto je na nju naleteo automobil marke "citroen" u ataru sela Vukašinovac, na putu Aleksinac-Ražanj, na oko 100 metara od Deligrada.

STRAVIČAN UDES KOD PROKUPLJA: 2 poginula, 1 u komi, 2 lakše povređena u sudaru automobila i kamiona

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Prokuplja dve osobe su nastradale, jedna je teško povređena i nalazi se u komi, dok su dve lakše povređene.

foto: Profimedia

POTPUNI KRAH U CRNOJ GORI, BEZ POSLA OSTALO VIŠE OD 40.000 LJUDI: Najgore je prošao ovaj grad na moru

Da je zbog korone sezona u Crnoj Gori propala jasno je kao dan. Još jasnije je bilo da će mnogi radnici u ugostiteljstvu ostati bez posla, da će privredni pad biti u debelom minusu, i da će komšijama, baš kao i mnogim drugim zemljama oslonjenim na turizam, biti potrebno vreme za oporavak.

SRPSKI AGRESOR NAPADA REKORD NJIHOVOG HEROJA Švajcarski šovinizam prema Đokoviću: Zašto udaraju Srbina kao vreću peska?!

U jednom od najuglednijih šavajcarskih listova ("Noje cirher cajtung") osvanuo je zanimljiv tekst o najboljem teniseru sveta - "Babaroga: Zašto nas Novak Đoković toliko provocira".

SRAMNA OPTUŽBA ŠVAJCARCA: Đoković radi po nečijem NALOGU! Nema kraja BEZOBRAZLUKU Novakovih protivnika! Diskvalifikacija Novaka Đokovića sa US opena i dalje je glavna tema svih svetskih medija.

KECMANOVIĆ OSVOJIO PRVU TITULU U KARIJERI! Veliki uspeh srpskog tenisera: Sledi mu skok na ATP listi!

Srpski teniser Miomir Kecmanović osvojio je prvu ATP titulu u karijeri, pošto je u finalu turnira u Kicbilu pobedio 118. igrača sveta Nemca Janisa Hanfmana posle dva seta, 6:4, 6:4.

ŽIVOTNA PRIČA ŽARKA PASPALJA: Bog me je kaznio, svaki put kad uzmem loptu u ruke završim u bolnici

Sedim ovde u ovom našem komšijskom dvorištu, evo i predivnog terena tu. Ponosim se što sam napravio ovu oazu, tu su dve godine odricanja. Ali, ja neću da uzmem loptu u ruku, a nisam je uzeo jedno 14 godina. Jer, kad god sam je uhvatio, uzbudio sam se i uznemirio. Želim da objasnim šta mi je oduzeto.

foto: Kurir

ODBEGLA KINESKA DOKTORKA IMA NOVU BOMBU: Daće dokaze o poreklu korone koje se Pekingu neće svideti (VIDEO)

Kineski virolog koja se navodno skrivala iz straha za svoju bezbednost ponovo je izašla u javnosti kako bi potvrdila da ima naučne dokaze da je COVID-19 proizveden u laboratoriji u Kini.

AMERIČKI NOVINAR PIŠE: Karantin je bio ogromna greška, a ova dva čoveka su najviše profitirala

Da li je lokdaun, odnosno potpuno zatvaranje, u zemljama širom sveta bio greška? Njujork post piše kako se čini se da je odgovor na ovo goruće pitanje sve više potvrdan.

HAOS U BELORUSIJI: Policija vodenim topovima rasterala demonstrante u Brestu (VIDEO)

Beloruske snage bezbednosti koristile su vodene topove protiv demonstranata u gradu Brestu. Nakon toga je policija počela da hapsi demonstrante.

REŠENA ZAGONETKA BERMUDSKOG TROUGLA: Naučnik otkrio šta se krije iza nestanka 5 aviona SAD! Istina je sasvim drugačija

Iako je u Bermudskom trouglu nestalo oko 1.000 ljudi pod misterioznim okolnostima, stručnjaci i dalje ne znaju da objasne zašto se čudne stvari događaju u tom području od 500.000 kilometara kvadratnih, između Floride, Portorika i Bermuda. Ipak, naučnik Šejn Saterli, sa Univerziteta Grifit u Australiji, smatra da je došao do određenih odgovora.

foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić, Stefan Stojanović

40 DANA OD SMRTI ISIDORE BJELICE: Održan pomen književnici, porodica i prijatelji u SUZAMA, Lav čvrsto grlio OCA (FOTO)

Isidora Bjelica je preminula 5. avgusta u Beogradu, a danas se navršilo četrdeset dana. Tačno u podne njena porodica, rodbina i prijatelji održali su pomen na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana, gde je položena njena urna.

JADRANKI ZBOG GOVORA MRŽE UGASILI INSTAGRAM, A SAD SE IZVLAČI: Evo šta je poručila posle SKANDALA! (FOTO)

Jadranka Barjaktarović posle skandala sa stihom pesme "jači smo od Srbije" ne prestaje da pravi "haos" na mrežama. Pevačici su čak ugasili profil na Instagramu, a ona se sada oglasila na Fejsbuku i tvrdi da nikada nije ni imala drugu društvenu mrežu.

MIKI ĐURIČIĆ IMA ISTU DIJAGNOZU KAO MILJANA KULIĆ? Otkrio šok detalje iz života, a evo zašto je OSLOBOĐEN vojske!

Miljana Kulić se branila govoreći da to što se ponižavala u vezi sa Zolom ne znači da je glupa, navodeći primer Mikija Đuričića, za koga je rekla da je najinteligentniji čovek u rijalitiju, a da je ipak imao problema u vezi sa Suzanom Perović tokom protekle sezone.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track